Elvis Matters Meeting – one night in Mol!

Pas een half jaar geleden ontstond bij onze Zuiderburen het idee een nieuwe fanclub op te richten. Bescheiden als hij is, vertelt Peter Verbruggen ons zijn verhaal. Al vele jaren is hij de drijvende kracht achter de John Wilkinson Website, maar eindelijk besluit hij dat het tijd is voor een fanclub waar de fans centraal staan. Slechts drie maanden na dit eerste idee, ligt het werkelijk schitterende fanclubblad al op onze deurmat.  

Nog eens drie maanden later is het dan zover: de eerste meeting van ElvisMatters. Wij zijn uitgenodigd maar hadden ook zonder uitnodiging beslist de reis naar Mol (België) gemaakt, want niemand minder dan James Burton zou zijn opwachting maken. Heel veel mensen beschouwen deze man als de beste gitarist ter wereld en hem live aan het werk zien is iets wat ook wij niet willen missen. ElvisMatters heeft hiermee een ijzersterke troef in handen om van deze eerste meeting een daverend succes te maken. 

De locatie is prima verzorgd en, ondanks plaatselijke wielerwedstrijden, goed te vinden. Gelukkig hoeven wij niet buiten te wachten en mogen wij direct naar binnen. Aan alles is gedacht: broodjes, drinken, vestiaire, veel cd’s en andere items om van je geld af te komen (tegen zeer redelijke prijzen) en op de jetons zelfs het logo van ElvisMatters. Het geeft een eerste indruk van de klasse en stijl van deze fanclub! In de shop zal men ook geen kitsch aantreffen, daar men er duidelijk voor gekozen heeft een zekere standaard hoog te willen houden. Na heerlijk bijgepraat te hebben, is het om acht uur dan zover en gaat het concert beginnen. The King of Belgium Band moet de sfeer er alvast een beetje inbrengen, en ondanks de stemmen van de achtergrondzangeressen, lukt dit redelijk. James Burton wordt begroet met een daverend applaus en doet ons de zangeressen weer een beetje vergeten. 

De verwachtingen zijn hoog gespannen, daar wij de Dobro al op het podium zien staan. Voor alle duidelijkheid, dit is een akoestische gitaar met een stuk metaal voor de opening in de klankkast. Hetgeen een fantastisch geluid voortbrengt. De gitaar is eigendom van Yvonne Groenendijk, de vrouw achter de enige echte James Burton site. 
De zangeres kondigt gelukkig al snel Jenson Bloomer aan, waarna de show in mijn ogen pas echt goed kan beginnen. Jenson is een geweldige zanger met een charisma waar normaal gesproken de zaal acuut op reageert. De Belgen zijn echter zeer beleefde fans en wisten niet dat dansen toegestaan was 😉 Ik heb mij daar ook niet veel van aangetrokken. 
Vooral na de pauze komt James Burton goed los. Mede dankzij het feit dat er een rhythm gitarist aanwezig is, kan Burton zich helemaal op zijn solo’s concentreren en speelt Johnny B. Goode ‘achter-ste-voren’. 

Funny How Time Slips Away is het moment van de Dobro: geweldig! We weten weer als waarom Elvis zo vaak zei: ‘play it, James’! Het geluid van deze gitaar brengt kippenvel op onze armen en tranen in onze ogen! Yvonne, wat zul jij blij zijn: in het bezit zijn van zo’n mooi instrument waar nu ook nog eens ’s werelds beste gitarist op gespeeld heeft!
Jenson Bloomer geeft ons precies dat waar we voor komen: een goede show, ondanks het feit dat hij zijn eigen band ‘Mondo Carne‘ niet bij zich had. Vooral tijdens Heartbreak Hotel gaat dit even heel erg mis, de drummer is al met zijn laatste roffel bezig, terwijl Burton en Jenson nog helemaal geen zin hebben er een eind aan te breien. (Gelukkig lette Ronnie Tutt beter op Elvis!) Tijdens Suspicious Minds komen eindelijk de Belgen ook hun stoel uit en niemand accepteert de afsluiting, zodat de band niets anders kan doen, nog eens terug te komen en een toegift te geven. Eentje die staat als een huis!
Na een handtekeningsessie is het dan weer tijd huiswaarts te gaan en blijk ik in mijn enthousiasme weer iets te hard geklapt te hebben en zijn mijn duim en pink pimpelpaars van de blauwe plekken 😉 Al bij al is deze eerste meeting van ElvisMatters zeer geslaagd te noemen en wensen wij Peter Verbruggen heel veel succes met de volgende meeting!