Energiekaarten – van IVOI

 

Dit spel bevat 40 van de mooiste en krachtigste meesterwerken van IVOI. Je kunt de kaarten gebruiken om een innerlijke boodschap tot uitdrukking te laten komen, of als energiebeelden die de kracht voor die dag uitstralen, waar je ze ook neerlegt. 

De Magie van de Kaarten

Als je de beelden echt tot je wezen laat doordringen, kunnen er wonderen gebeuren. De afzonderlijke afbeeldingen en motieven dragen vaak een bepaalde energie in zich, die al in de naam tot uitdrukking komt, en die beschikbaar is voor alles wat leeft. Jijzelf bepaalt de intensiteit van de werking van die energie in je leven. Door het trekken van een kaart wordt de vraag die je jezelf gesteld hebt beantwoord, en krijg je een antwoord of een oplossing aangereikt. Je kunt dat antwoord als een impuls opvatten, als een prikkel tot verandering, of nog dieper gaan. Om je dieper met de boodschap bezig te houden, zou je je een soort ‘heilig kader’ moeten maken. Je kunt de werking van deze beelden, deze afbeeldingen, versterken, als je in gedachten of in gebed de betreffende energie oproept of aanroept. Leg de kaart voor je neer, stem je er op af, en stap dan mediterend binnen in de energie van het beeld.

Voorbeeld van zo’n Meditatie

Omhul jezelf met een mantel van licht, van stralend helblauw licht. Grond jezelf, en stel je daarbij voor, dat sterke wortels vanuit je basis-chakra dip in de aarde groeien. Roep nu je gids, je spirituele leraar, en je beschermengel, en vraag hen je te beschermen en over je te waken. Zeg tegen jezelf: “moge alleen datgene tot mij doordringen wat komt van het hoogste goddelijke bewustzijn, en dat dienstig is voor de groei van mijn ziel. Moge het zo zijn! Nu!”.
Roep daarna de kosmische kracht op van het beeld, waarmeer je samen aan je transformatie wilt werken. Open jezelf dan voor datgene wat zich vandaag, op dit moment als oplossing of antwoord aandient. Laat jezelf er diep in verzinken, tot je een gevoel krijgt van weten en van helderheid. Doe dit met een heel persoonlijk ritueel, dat het kenmerk draagt van jouw liefde. Wat hierbij misschien helpt is het branden van een kaarsje, wierookstokjes, geuroliën of iets anders. Alles waarvan jij het gevoel hebt dat bij je past is goed, wees gewoon creatief. 

Spelregel

Je hebt op elk moment de gelegenheid om STOP te zeggen. In iedere situatie blijf jij degene met de absolute soevereiniteit over jouw ‘systeem Mens”,  en kun je het proces afbreken. Als je weer terugkomt in je alledaagse bewustzijn, word je dan weer bewust van je lichaam. Span en ontspan je spieren, en adem een paar keer diep in en uit. Geniet van de ervaring die je hebt gehad. Als het je helpt, schrijf je ervaringen dan op, en /of draag de kaart bij je zolang als dat goed voelt (portemonnee, handtas..) Zo kun je je in je dagelijkse leven steeds opnieuw verbinden met de energie die je ondersteunt. 

Jouw Speciale Beeld

Mocht in de loop van de tijd duidelijk worden dat een bepaald beeld of motief voor jou van bijzonder belang is, dan bestaat de mogelijkheid dat beeld ook groter, op A3 of A$ formaat of nog groter te verkrijgen. Wees je er echter van bewust, dat hoe groter het beeld, hoe meer de bijbehorende kracht aanwezig is, ook zonder dat je die oproept. Vraag daarom in meditatie naar de gewenste grootte, en bepaal die niet alleen met je verstand (schoonheid en kracht moeten in evenwicht zijn). Je bewustzijn moet in staat zijn de met de grootte van de kaart verbonden intensivering van het proces te kunnen hanteren. Neem de nodige zorgvuldigheid in acht, wacht het is ook heel goed mogelijk, dat de energiekaart op zich voldoende is. De kaarten van dit spel zijn in vierkleurendruk. De grote formaten zijn in zeskleurendruk. Daardoor is de uitstraling fijner en intensiever. Als UV-bescherming zijn de kaarten bovendien nog met een matglanzende folie afgewerkt, die esthetisch ook goed werkt. 

Licht en Vreugde, IVOI

Koppenhol Uitgeverij B.V. Hilversum ISBN 9073140811 www.tarot.nl

Naar de kaarten