Engeland 2009 Wales – Dag 11 Zaterdag 9 mei 2009

Om 8 uur gaat de wekker! We zijn keurig op tijd en besluiten onderweg ergens te ontbijten. Het wordt Bala. Grappig eigenlijk: buitenshuis ontbijten! Maar heel normaal in Engeland hoor! Er zijn zelfs speciale ‘ontbijt- afhaalrestaurants. 

Dan een flink stuk proberen af te leggen naar het Oosten. We belanden in Ludlow, een onverwachts leuk plaatsje. Vlakbij is ook nog een kasteel van de Heritage, Stokesay Castle, dus daar kunnen we gratig in, omdat we lid van The English Heritage zijn. 

Ik word achtervolgd door een ‘kasteelkat’ alhoewel Lex het de ‘grafkat’ van het kerkhof noemt. Maar, hij loopt me werkelijk over het hele terrein, tot aan de parkeerplaats aan toe, achterna! Hij is helemaal grijs, nét als mijn kat van vroeger: Muisje!

Ik vind het een prachtig kasteel. Vooral de sfeer is hier heel bijzonder. Wij zijn niet van die types die met die telefoontje omlopen waar een rondleiding op te horen is. Wij snuffelen liever zelf in het rond 🙂

Dan maar eens kijken in het centrum van Ludlow. Ik moet helaas op zoek naar een drogist, want mijn tandvlees werkt weer eens niet erg mee. Maar het is een heel leuk plaatsje, met leuke oude details in de straatjes.

Het kasteel ligt recht in het centrum, dus we lopen min of meer zó het stadje weer in.
Grappig he, die typische Engelse huizen?!

Dan richting Worcester (van de saus) waar we om 17.00 uur uur Travel Inn vinden. 70 pond voor één nacht én we moeten er niet eens roken!! Waar is die goede oude tijd toch gebleven?? Alles bij elkaar toch weer bijna een tank leeggereden. 

We besluiten Worcester zelf nog even in te gaan nadat we gegeten hebben. Leuke stad, mooie kathedraal, maar helaas is alles gesloten. We hebben meteen een nieuw idee voor de volgende vakantie: een cottage boeken hier in Mid England en dan alle plaatsjes hier in de omgeving ‘doen’.

Oh ja, enne dat standbeeld, Edward Elgar? Hij heeft het volkslied “land of hope and glory’ geschreven! Ik bedoel maar, het is maar dat je het weet 🙂 Hihi, ik had nog nooit van de beste man gehoord, maar hij is hier in Worcester een ware held!

Dag 10Dag 12

 ]]>

Bron©Loes Raaphorst 05/2009