Engeland 2009 Wales – Dag 12 Zondag 10 mei 2009

Tja en dan worden we wakker in de Travel Inn in Worcester en zit er niets anders op dan richting Harwich te rijden. Eerst maar weer eens tanken: er staat inmiddels ruim 2100 km op de teller. We vertrekken om 10 uur en om 12 uur zijn we in Oxford. Dit keer rijd ik zelf de stad in en komen we dus op plekken die we de vorige keer niet gezien hebben. Het parkeren midden in de stad is wel duur, maar we staan werkelijk vlakbij het centrum. 

We drinken koffie in ‘Head of the River’ en even wanen we 
ons middenin een aflevering van Morse en Lewis! 
We lopen terug via het park; het is schitterend weer! 

En natuurlijk mag een foto van The Thames Valley Police niet ontbreken!
Eigenlijk vreemd dat er nog geen standbeeld van Morse bij staat 🙂

We slenteren heerlijk door het prachtige centrum van Oxford. Okee, we zijn er al eens geweest, maar toch, dit is zo een bijzonder mooie omgeving dat we nog lang niet uitgekeken zijn. De gebouwen hebben allemaal die typische vaal gele kleur en al staat er dit keer aardig wat in de steigers, we herkennen bijna elk gebouw uit een detective van de KRO 🙂 

Het leuke van Oxford is dat er een vertakking van de Thames doorheen stroomt en daar worden dus ook de nodige roeiwedstrijden van de universiteit gehouden. Het is dus niet alleen een stad van mooie gebouwen, óók de natuur is er prachtig.

Dit is het park wat van de rivier naar het centrum loopt.

En je loop hier dus zo de stad weer in. 

En nu dus maar een paar grote foto’s, 
want ik kon het niet over m’n hart verkrijgen om deze te verkleinen!

Rond half 3 zijn we weer bij de auto en gaan we aan het volgende deel van de terugreis beginnen. We belanden in Bishop’s Stratford, echt een heel leuk plaatsje en we eten op een dakterras: heel trendy! Ondanks de geruststellende woorden van Lex, word ik om half 8 toch wel nerveus en wil ik doorrijden. Onnodig, want we zijn om 9 uur op de boot: zéér ruim op tijd dus! 

In Nederland is het nu ‘moederdag’. Ik heb van Danielle vannacht al een sms’je gekregen. Vanochtend van Rick, maar ondertussen is het dus bijna 6 uur ’s avonds en ik heb nog niets van Suzanne gehoord! Heel ongebruikelijk trouwens, want zij is meestal de eerste. Wanneer ik dit tegen Lex zeg, mompelt hij iets van: even de jongens sms’en, en binnen no time gaat zijn telefoon. ‘Waarom is mijn moeder verdrietig?’ hoor ik mijn dochter zeggen? Dus op het dak van het terras zit ik zowaar even met m’n dochter te kletsen!

We scoren een laatste flesje wijn en zoeken onze hut op. Na een redelijke nacht rijden we om 8 uur van Hoek van Holland regelrecht de file op de A4 in, en zijn om 9 uur weer thuis. Deze vakantie zit er weer op. Al bij al 2500 km gereden in het prachtige Engeland! En dan sluit ik nu af met een foto van het kasteel vlakbij onze cottage: 

Caernafon Castle

Dag 11

 ]]>

Bron©Loes Raaphorst 05/2009