Engeland 2009 Wales – Dag 6 Maandag 4 mei 2009

We besluiten een rit langs de kust te maken naar het Zuiden. Er is namelijk in het Noorden flinke regen voorspeld. We vertrekken om 12 uur. Het eerste stuk hebben we flinke regen. Rond 2 uur komen we in het ondergrondse labyrint van Koning Arthur terecht. Altijd leuk, zo’n grot, dus we besluiten mee te gaan met de volgende rondleiding. Met een bootje gaan we de grot in, waar op verschillende plaatsen het verhaal van Koning Arthur verteld wordt. Echt heel leuk! 

Al is het jammer dat er niet geflitst mag worden. We worden gewaarschuwd ‘lang haar’ goed in onze jassen te stoppen (vooral Lex dus) en niet te flitsen om de vleermuizen niet wakker te maken. Uiteraard zorg ik er voor dat Lex zich hieraan houdt! Ik houd wel van dieren, maar een vleermuis in m’n blonde krullen zie ik toch niet echt zitten. 

We kijken regelmatig naar een programma op Discovery: Coastlines of Europe. We hebben al heel wat stukken van het programma in het echt gezien, maar de Keltische universiteit aan Cardigan Bay om Aberystwyth met echte schilderingen op de torens wilden we toch wel graag in het echt zien! 

Zo tegen 4 uur bereiken we de kust en de stad. En zowaar, het is even droog! Het waait echter stevig. Ik, als ‘zeemansdochter’ schat zo’n windkracht 6 á 7. 

Tja en zó ruig kan de kust dus ook zijn 😉

Flink uitgewaaid besluiten we dat het tijd is om ’terug te gaan’. Maar dan komen we een bordje tegen: 

en ja, dát kunnen we niet weerstaan. Het betekent echter wel dat ik dus het laatste stuk vanavond in het donker zal moeten rijden, maar “Devils’ Bridge ’trekt’ te erg. Het blijkt een oude brug te zijn. Drie bruggen boven elkaar naast een waterval! 

Lex gaat uiteraard beneden foto’s maken, maar ik vind de trap er naar toe, of wat er voor door moet gaan, er toch iets te gevaarlijk uitzien. Ik blijf wel boven! 

En dat het gevaarlijk is, blijkt ook wel uit de diepte. Helemaal kapot komt Lex uiteindelijk weer boven. Ik ben blij dat ik niet meegegaan ben!

En dan is het dus nog wel een heel eind rijden naar onze cottage. Al bij al waren we om 21.30 uur weer thuis, en hebben dan dus bijna 10 uur in de auto gezeten én een hele tank benzine leeg gereden! Maar thuis porren we lekker ons haardvuurtje even op!

Dag 5Dag 7

 ]]>

Bron©Loes Raaphorst 05/2009