Engeland Vakantieland 2007 – Cornwall dag 10 – Donderdag 13 september 2007

De terugreis! Helaas komt er aan alles een einde en dus ook aan deze vakantie. We vertrekken om half 10 uit ons hotel en zullen uiteindelijk pas 16 uur later, om 02.00 uur ’s nachts thuis zijn! Gisteravond hebben we op de tv gehoord dat er weer een uitbraak van Mond en Klauwzeer is in Surrey. Nu moeten we min of meer door dit graafschap heen, en denken dus dat het slimmer is om op de snelweg te blijven en niet de binnenwegen te nemen. Helaas heb ik deze laatste nacht erg slecht geslapen en is het autorijden een ramp! M’n ogen dreigen om de haverklap dicht te vallen, dus we stoppen zo veel als we aandurven, gezien de tijd. We moeten absoluut om 21.00 uur de boot in Dover halen, dus écht ontspannen is er niet meer bij.Toch bekijken we nog twee plaatsjes: Ilminster en Andover. Eerst Ilminster dus maar even bekijken 😉

Tja en dan nog even iets eten in Andover 😉

Het gaat toch sneller dan verwacht en tot mijn grote verbazing zijn we om 18.00 uur al in Dover. Nu is het natuurlijk zo dat een terugreis ook nog bij een vakantie hoort, maar om nu na sluitingstijd van de winkels nog door Dover heen te dwalen trekt mij niet echt en ik haal Lex dan ook over om te gaan informeren of er plek is op een boot eerder! Dit lukt!! We kunnen inchecken op de boot van 19.30 uur en dat scheelt dus enorm, want we hebben ook nog het tijdsverschil tussen Engeland en Nederland te overbruggen.

Heel akelig is het verlaten van de boot in Calais, om 22.00 uur, Franse tijd, want het is er stik en stik donker en ja hoor, nog geen kilometer landinwaarts mis ik een afslag! In het pikkedonker is het even stressen, maar wonder boven wonder vinden we toch nog snel de juiste weg. Om klokslag 1 uur ’s nachts, rijden we Nederland binnen en een uur later zijn we weer thuis! Al bij al hebben we er 3300 km op zitten!

Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7Dag 8Dag 9 – Dag 10

Bron©Loes Raaphorst 09/2007