Engeland Vakantieland 2007 – Cornwall dag 2 – Woensdag 5 september 2007

Onze eerste dag in Cornwall: we zijn verplicht om tussen 7.00 en 9.00 uur te ontbijten, dus zijn rond half tien al klaar voor het eerste avontuur. Falmouth, een havenstad, staat op ons programma. In plaats van een Park & Ride bord, komen we een Park & Float bord tegen; mijn keuze is dus snel gemaakt, want al kan ik niet zwemmen, ik houd van het water en van boten, dankzij mijn vader! 

We gaan dus aan boord van een soort watertaxi en aangezien het heerlijk weer is, geniet ik écht van het (helaas) veel te korte tochtje naar het centrum van Falmouth. Er is een kasteel; Pendennis Castle, maar we halen bakboord en stuurboord blijkbaar door elkaar en lopen dus de verkeerde kant op. Geen ramp uiteraard, want het is een heel leuk stadje, maar, het is ook hartstikke warm én steil… Jullie raden het al, tegen die tijd dat we eindelijk de juiste weg naar het kasteel gevonden heb, ben ik compleet kapot van het lopen! Het kasteel blijkt overigens ook nog eens boven op een klif te liggen, en zelfs Lex vindt dat op dit moment écht te ver lopen. We strompelen dus terug naar het centrum waar dus blijkt dat als we de ándere kant op waren gegaan, we er misschien 10 minuutjes over gedaan hadden, in plaats van nu bijna een uur. (enne.. een uur heuvel op he!) Hoe dan ook, de Atlantische Oceaan hebben we in ieder geval al gezien 🙂 

Er is echter een andere plek waar we perse naar toe willen: Lizard Point. Misschien minder bekend dan Land’s End, het meest westelijke puntje van Engeland, maar hier is dus het meest zuidelijke puntje van Engeland te vinden. Het stadje is heel pittoresk, en we parkeren dan ook zonder twijfel de auto op het parkeerterrein. Na een wandeling van 2,5 mijl (en dat is dus meer dan 2,5 kilometer) richting de kust, door duingebied heen (jaja, weer heuvel op), komen we tot de ontdekking dat we er ook per auto hadden kunnen komen. Hihi.. ja, NU lach ik erom, maar toen moest ik wel even slikken. Mensen die mij kennen weten immers dat ik fibro heb én dringend een kunstknie moet hebben. Heuveltje op lopen is dan ook eigenlijk ‘not done’ voor mij. Maar het is de moeite waard geweest hoor!! Na een ijskoude cola met citroen vervolgen we onze zuidelijke rondrit en zijn we rond 19.00 uur weer terug in het hotel in Truro. Lekker éten, en vooral.. vroeg naar bed!

Dag 1 – Dag 2 – Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7Dag 8Dag 9Dag 10

 ]]>

Bron©Loes Raaphorst 09/2007