Engeland Vakantieland 2007 – Cornwall dag 3 – Donderdag 6 september 2007

Gisteren mocht ik min of meer kiezen, nu is het Lex’ beurt om te bepalen welke richting we op gaan. Het wordt Tintagel aan de ‘noordkust’ van Cornwall. De legende vertelt ons dat dit de geboorteplaats van Koning Arthur zou zijn, althans dat wil men ons graag laten geloven. 

Waar absoluut géén twijfel over mogelijk is, is dat Tintagel Castle adembenemend is én dus een bezoek waard is (ook al is de klim er naartoe bijna géén doen!) De restanten van dit middeleeuwse kasteel liggen prachtig op een klif aan de kust van de Atlantische oceaan. 

De wandeling, zeg maar gerust KLIM, is zwaar en heel onverstandig voor mij om te doen met één kapotte knieschijf, maar het uitzicht is het dubbel en dwars waard.

 

… en soms moet je dan gewoon je mond houden en van het uitzicht genieten… in dit geval dus van de foto’s…

Alleen hier al heeft Lex 100 foto’s gemaakt! Het uitzicht is zó mooi dat ik er even vol van schiet en ik nestel mij dan ook heerlijk boven op de klif, met uitzicht op de baai, de inham, de rotsen en zelfs een waterval! 

Lex gaat nóg eens een plateau hoger, maar ik doe het wel met de foto’s, haha! We blijven er bijna 3 uur ronddwalen en genieten van het mooie weer. 


klik op foto voor groter beeld

Halverwege de middag gaan we dus ’terug’. Nou ja, we vinden uiteraard weer een zeer toeristische route: A-lex, mijn GPS systeem vindt dit keer niet alleen het smalste bergweggetje van heel Cornwall, maar ook nog eens het steilste! Tel daar een autootje met maar 1000 CC bij op, en dan krijg je enig idee van de inspanning die er geleverd moest worden 🙂 

We maken nog een korte stop bij St Isaac en zakken dan af naar Truro. Er is een mooie kathedraal in het centrum van Truro, maar omdat de winkels inmiddels al dicht zijn is er verder weinig meer te beleven, dus dan maar lekker een keer weer in het hotel eten!

Dag 1Dag 2 – Dag 3 – Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7Dag 8Dag 9Dag 10

 ]]>

Bron©Loes Raaphorst 09/2007