Engeland Vakantieland 2007 – Cornwall dag 4 – Vrijdag 7 september 2007

Eindelijk is het dan weer zover, na 2 jaar, zie ik mijn lieve vrienden in Tavistock weer! Tavistock ligt in Devon aan de rand van de Moors. Meteen valt het verschil in landschap op tussen Devon (ruig) en Cornwall (vrij gecultiveerd!). Maar onderweg komen we dus weer door zo’n dorpje waar ik écht zó zou willen wonen!

De meeste mensen hebben dus een Tom Tom, maar ik heb een A-lex en zonder problemen vinden we het huis van Hans & Jenny, ook al is het 4 jaar geleden dat we daar voor het laatst geweest zijn. Na heerlijk bijgepraat te hebben, gaan we op zoek naar de wilde paarden op de Moors, waar ik in 2004 ook al van genoten heb. Sommige dingen zijn helemaal niet erg nog een tweede keer te doen, toch? 

Zonder al te veel problemen vinden we één van de twee wilde kuddes en tot mijn blijdschap hebben ze nog veulens ook! Heel voorzichtig benader ik er eentje, en met wat geduld kan ik het wilde paardje over de neus aaien. Het lijkt nu misschien alsof de paarden in de bebouwde kom zijn, maar schijn bedriegt. Ze dwalen over de Moors, maar waren nu toevallig bij een (verlaten) cricketveld aan het grazen.

Up and down the Moors, krijgt een heel andere betekenis als we Tessa, één van de twee honden van Hans ‘kwijt’ raken. Gelukkig heeft Hans als oud-marinier nog steeds een goede conditie. Ik heb inmiddels een bankje gevonden aan de rand van het dorpje en blijf rustig genieten van de rust en het uitzicht. De ‘stilte’ kun je hier écht horen. Ik ben zó blij dat ik hier ben!!! 

Uiteindelijk komt alles goed en drinken we iets in de plaatselijke pub van Whitchurch, en lopen weer terug over de Moors naar Tavistock en na een mooie rit dwars door de Moors komen we bij The Prince of Wales waar we net als 4 jaar geleden heerlijk eten!

Helaas komt er aan alle fijne dingen een eind en rond middernacht nemen we afscheid en rest mij de rit terug, over de donkere onverlichte Engelse wegen. Het is wel even wennen, vergeleken met het altijd verlichte Nederland, maar het gaat toch allemaal voorspoedig!

Dag 1Dag 2Dag 3 – Dag 4 – Dag 5Dag 6Dag 7Dag 8Dag 9Dag 10

 ]]>

Bron©Loes Raaphorst 09/2007