Engeland Vakantieland 2007 – Cornwall dag 5 – Zaterdag 8 september 2007

Vandaag staat er een heel bekende attractie van Cornwall op het programma: Land’s End! Volgens de brochures zou Land’s End veel toeristischer zijn, dan Lizard’s Point, maar daar ben ik het persoonlijk helemaal niet mee eens! 

We arriveren rond het middaguur en aanvankelijk schrikken we, want het is heel mistig boven zee, en we kunnen amper de vuurtoren voor de kust zien! Gelukkig is de omgeving mooi genoeg om ons flink bezig te houden!

Hier wordt een mens toch stil van he?

De kleuren van de heide waren zo mooi!

Het lijkt hier trouwens niet zo steil, maar dat was het wel.

September he, en geen druppel regen gehad!

Maar na een wandeling van bijna 2 uur over de ‘cliffs’ klaart het gelukkig toch op. Lex wil dan ook absoluut nog een keer terugkomen om een zonsondergang te fotograferen. Zo ver is het echter nog niet, en we besluiten een rondrit te maken en we belanden in St Just. Even verder komen we Penwith tegen, en volgens onze documentatie van the English Heritage (een soort monumentenzorg op cultuur gebied) is hier een echte ‘wishing well’ en een Celtic Chapel! 

Dus de auto geparkeerd en het bos in! Echt in ‘ the middle of nowhere’ staat daar opeens een oeroude boom, vól met linten en strikjes. Mensen hebben hier waarschijnlijk acuut T-shirts en bloesjes aan repen staan scheuren om een wens te kunnen doen 🙂 Nóg verder de wildernis in staan we voor een oud hek, en ja hoor, hier is de Celtic Chapel. Schitterend, én een hele aparte sfeer. De witch in mij staat de kwispelen van plezier! Na een plas in het bos, tja, moeder natuur roept natuurlijk, gaan we verder langs Penzance, waar aan de baai een plaatsje ligt dat Mousehole heet.

In Paul drinken we weer iets en rijden dan langs de kust naar Morna om uiteindelijk in Porthcurno iets te eten en ja hoor, dan zijn we weer bij Land’s End, waar we gaan proberen de zonsondergang boven de Atlantische Oceaan vast te leggen. Het is er inmiddels steen en steenkoud, vooral vanwege de hard wind die op is komen zetten. Daar staan we dan… in korte broek maar met een regenjack zo hoog mogelijk dichtgeknoopt 😉

Ik kon dus echt geen keuze maken uit bovenstaande foto’s: persoonlijk vind ik ze allemaal iets heel speciaals hebben! Maar ik denk dat iedereen wel zal begrijpen dat we ondanks (of moet ik zeggen dankzij?) de kou en de harde wind een traantje weg moesten pinken 😉

Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4 – Dag 5 – Dag 6Dag 7Dag 8Dag 9Dag 10

 ]]>

Bron©Loes Raaphorst 09/2007