Engeland Vakantieland 2007 – Cornwall dag 6 – Zondag 9 september 2007 

Eerst maar weer eens tanken, want er staat al 1725 km op de teller! We gaan Restormel Castle in Lostwithiel bezoeken. We zijn niet voor niets lid van the English Heritage, toch? Het kasteel valt eerlijk gezegd een beetje tegen. Er hangt weinig sfeer. We raken ook een beetje verwend, denk ik, door alle mooie dingen die we al gezien hebben.

Daarna richting de Bodmin Moors op zoek naar Hurlers, hele oude stenen die overgebleven zijn uit vervlogen tijden. King Doniert Stone en Long Tom komen we tegen in St Cleer. We raken aan de praat met een mevrouw die drie (!!!) oude Greyhounds aan het uitlaten is. Ze mankeren alle drie wel iets en het zijn ‘rescue-honden’. Ooit gebruikt voor de races, en daarna afgedankt. Ik zou er heel graag eentje willen adopteren: vooral zo’n oudje, die niemand meer wil! Maar die man van mij vindt één hond genoeg, en eerlijk is eerlijk, als Annemieke en Joost niet zo dol op Zita zouden zijn, hadden we toch mooi een probleem!

En dan alweer richting Dartmoor! Het prachtige Dartmoor waar ik in 2003 ook al zo van genoten heb. Dit jaar steken er geen schapen, maar koeien de weg over 😉 En geloof het of niet, alle koeien die overstaken gingen dus aan die steen staan schurken he! De natuur is hier zo gaaf! Ik voel me hier écht alsof ik op het topje van de wereld ben, en dát terwijl het helemaal niet zo hoog is. 

Widecomb in the Moors en Buckland in the Moors, zijn twee plaatsjes waar ik écht zo zou willen wonen. Om een idee te geven: we zitten vandaag 9 uur in de auto, en hebben ‘maar’ 200 km gereden! 

Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5 – Dag 6 – Dag 7Dag 8Dag 9Dag 10

 ]]>

Bron©Loes Raaphorst 09/2007