Engeland Vakantieland 2007 – Cornwall dag 8 – Dinsdag 11 september 2007 

Er moet alweer getankt worden, en de teller staat inmiddels op 2125 km. 

Om aan de andere kant van de baai te komen kunnen we met een pontje, wat een heel eind omrijden scheelt!

Vier pond voor een enkele reis, want er staat nog meer op het programma vandaag!

Toen we de eerste dag Falmouth aandeden, hadden we gezien dat er dus aan Falmouth Bay aan de ene kant het Pendennis Castle staat, maar aan de andere kant van de baai ligt St Mawes Castle.      

Hendrik VIII heeft beide kastelen laten bouwen en aangezien ze volgens de boekjes min of meer identiek zijn besluiten we Pendennis te laten voor wat het is en naar St Mawes te rijden. We gaan met de King Harry’s Ferry (een pont) en bekijken het 16e eeuwse kasteel. Het is nog in goede staat, want veel ‘actie’ heeft het niet meegemaakt.

            

Dan is het eindelijk tijd geworden voor Newquay, waar we op zoek gaan naar een zwembroek, topje en zonnebrand omdat we morgen dus een dagje strand (lees: rust) gepland hebben.

Daarna vervolgen we onze rit langs de kust en komen adembenemende vergezichten tegen. Lex besluit de wandeling naar de top te maken, terwijl ik lekker lui even in de auto blijf zitten. Achteraf is het maar goed ook, want het was een hele zware klim.

Ik weet even niet meer hoe deze steen heet… zal het dus even navragen aan de ‘expert’…

Ai, hij zegt dat hij het ook even op moet zoeken. Schandalig he? Maar het is dus: St Agnes Beacon 😉

Op de terugweg doen we Hell’s Mouth nog even aan. Dit is niets meer én niets minder dan een gigantische steile en smalle klif, waar het volgens mij bij stormachtig weer aardig kan spoken!

Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7 – Dag 8 – Dag 9Dag 10

 ]]>

Bron©Loes Raaphorst 09/2007