Forum Moe – m’n lesje weer geleerd

 

Afgelopen week ben ik weer eens van een hele koude kermis thuisgekomen. Internet is een hartstikke mooi medium hoor; ik heb er heel veel lieve mensen door ontmoet en zelfs de liefde van m’n leven door gevonden, maar oh oh… sóms kan het ook voor heel veel ergernis zorgen.

En blijkbaar ben ik als vrouw inderdaad géén ezel, want ik heb nu voor de 3e keer mijn lesje geleerd. Ik hoop dat het nu toch echt definitief is! 

Jaren geleden was ik actief op een Elvis nieuwsgroep. Ja, natuurlijk gewoon onder m’n eigen naam; waarom zou ik me verschuilen dacht ik. Maarja, toen ik dus Lex leerde kennen, én mensen van die nieuwsgroep erachter kwamen dat zowel Lex als ik aanvankelijk nog met een ander getrouwd waren, hadden we de poppen aan het dansen hoor.

Er werd al snel uitgevogeld, via google uiteraard, hoe de vork in de steel zat, ‘dacht’ men, en ik werd dus uitgemaakt voor alles wat mooi en lelijk was, door die lui! Pffffttttt…. dat dus nooit meer… zei ik toen.

Een paar jaar later begon een cursiste van mij, (nu ex-kennis), een MSN groep, waar ze mij heel graag bij wilde hebben. Niet eens zo zeer vanwege mij persoonlijk, maar ook vanwege bepaalde kennis, gerelateerd aan die groep. Ik heb het een paar weken af kunnen houden, maar ben toen toch maar overstag gegaan. Ze wilde het zó graag!

Aanvankelijk leek het redelijk te gaan, al merkte ik al snel dat er bepaalde figuren tussen zaten die het met integriteit niet erg nauw namen. Vooral omdat dát één van de leefregels is, waar ik naar probeer te streven, zowel privé als in mijn werk, ging mij dat behoorlijk irriteren. Maar, ik heb oprecht geprobeerd alles zo netjes mogelijk te formuleren en iedereen die iets wilde weten, antwoord te geven. 

Jullie begrijpen het al: het werd niet echt gewaardeerd. Sterker nog, van de ene op de andere dag werd mijn integriteit als Reiki master in twijfel getrokken, werd de inhoud van mijn site volledig gekopieerd (dááág copyright) en kreeg ik een berg beledigingen over mij heen, waar de honden geen brood van lusten.

Uiteraard heb ik toen mijn lidmaatschap beeindigd en tevens is het contact met de cursist toen tot een vervelend einde gekomen. En nu zou je toch denken dat ik mijn lesje wel geleerd zou hebben he?? Nou, niet dus!

Begin van dit jaar, ben ik lid geworden van het Maine Coon forum. Helemaal vrijwillig, puur uit interesse voor deze hele lieve katten. Er stond een schat aan informatie op het forum, honderden prachtige foto’s en heel veel tips waar elke kattenbezitter iets aan kan hebben. Aanvankelijk heb ik alleen maar wat mee zitten lezen, want ach…. ik hou van katten, maar ik heb geen verstand van fokken natuurlijk.

Na een tijdje toch maar eens een berichtje gepost. Tussen de vele reacties zaten er ook al een paar minder leuke: ‘men’ zou mij nooit een kat hebben verkocht als ze geweten hadden dat ik op een appartement woon! Jeetje zeg, alsof een tuin zaligmakend is! Om maar te zwijgen van de grote hoeveelheid katten die in het huidige verkeer om het leven komen. Dan zou je toch denken dat een flat, met een balkon, heel wat veiliger is dan een tuin, waar de katten uit kunnen ontsnappen.

Maargoed, ik heb het naast me neergelegd en las vrolijk verder. M’n volgende berichtje ging over het ‘vakantie probleem’. Weer waren en een aantal reacties die oprecht probeerden met me mee te denken; men adviseerde unaniem mij een 2e kat te nemen. Maar er zaten er ook weer hele vervelende tussen. De strekking was hetzelfde als de eerste keer: ‘men’ zou mij geen kat hebben verkocht als ze geweten hadden dat de Maine Coon de enige kat bij mij was. Pffftttt… alsof een kat ook niet heel leuk met een hond samen kan leven. De animo om nog veel te schrijven op het forum werd met de minuut minder. 

Geheel onverwachts heeft Lex echter dus het sein op groen gezet, en is er wél een tweede kat bijgekomen, zoals iedereen nu wel weet en heb ik super enthousiast weer een bericht op het forum gezet. Inclusief foto’s en een heel verhaal, over hoe blij is wel niet ben, en hoe lief en mooi en aardig Burton is. 

Tot mijn grote verbazing, tenminste dat was het nog in het eerste begin, vielen de mensen op het forum nu met grote getalen over de cattery heen, waar Burton vandaan komt. Ze zouden zich niet aan de regels houden, ze zouden fouten gemaakt hebben enz enz. Eén ging zelfs zo ver mij te adviseren Burton per omgaande terug te brengen! 

Binnen een uur kreeg ik telefoon van de cattery: ze waren bedreigd!! Ja, jullie lezen het goed! Terwijl ik geen enkele naam had genoemd in mijn berichtje hebben ze blijkbaar via via de cattery kunnen achterhalen, en zijn ze dus vol in de aanval gegaan. Pure jaloezie van de bovenste plank, maar daar is het verdriet van deze lieve fokker, niet minder om!

Na 24 uur intensief heen en weer gemaild te hebben met de moderator van het forum, is mijn hele topic nu gelukkig verwijderd; hebben de mensen die zich niet wisten te gedragen een waarschuwing gehad en … ben ik gelukkig helemaal uitgeschreven van dat forum! Ik zou me doodschamen als mijn naam nog langer tussen de namen van achterlijke onhebbelijke mensen zou staan.

Want ja, ik ben natuurlijk net als altijd gewoon met mijn echte naam (ik heb immers niets te verbergen) lid geworden, terwijl het overgrote deel zich bediend van nicknames, of aliassen. Het is me nu dus 3 keer overkomen dat een forum niet goed bevallen is, en ik hoop dat iedereen me voortaan even 3x om m’n oren wil slaan, als ik weer ergens ‘lid’ van wil worden!

Ik ben blijkbaar echt een heel solitair mens. Het gaat gewoon niet goed: Loes en een clubje, Loes op een forum, of Loes in een groepje. Niet meer doen dus!!

©Loes Raaphorst 05/2010