Freyja

Mythologie

De Noord-Europeanen noemden hun zinnelijke godin Freyja, wat ‘dame’ betekent, en noemden de zesde dag van de week naar haar: vrijdag. Ze was de oppergodin van de Wanen, de aardgoden. Frigga en zij zijn twee aspecten van de Grote Godin; Freyja vertegenwoordigt het meisjesaspect en Frigga het moederaspect. Bij de keuze van haar minnaars trok Freyja niemand voor, alle goden waren een gemakkelijke prooi voor haar. Als ze verscheen in haar gevederde mantel met daaronder slechts haar magisch ketting van barnsteen, kon niemand haar weerstaan.

Betekenis

Freyja komt je helpen je seksualiteit te respecteren. Het is tijd om contact te leggen met die vitale, spirituele, versterkende oerenergie en hem te uiten, met of zonder partner. Het gaat erom dat je geheel aanwezig bent in je lichaam. Niet alleen in je schouders en je hoofd, maar ook in je clitoris, anus, borsten en voeten. Het gaat erom dat je vibrerende, elektrisch energie in je geslachtsorganen voelt en dat je die gebruikt om je wezen te stimuleren.

Dacht je misschien dat seksualiteit te alomvattend of te beangstigend of te zeer taboe is om ermee om te gaan? Ben je bang dat je geen ‘braaf meisje’ bent als je je seksualiteit volop beleeft en ervan geniet? Hebben de lessen uit je jeugd je ervan weerhouden om je seksualiteit te onderzoeken? Had je het te druk om jezelf tijd voor je seksualiteit te gunnen? Vind je dat je bij seks een partner nodig hebt en dat je in je eentje niet kunt genieten van je seksualiteit? 

Freyja zegt dat als je je seksualiteit ten volle beleeft, je jezelf openstelt voor de dynamische energie die door heel de schepping stroomt. Wanneer je jezelf afsluit, dichtmaakt, terugtrekt, beperk je je mogelijkheden om contact te maken met godinnenenergie, die je versterkt. Bij je helingsproces moet je al je delen betrekken en je seksualiteit is een belangrijk deel van jou. 

Ritueel

Je kan dit uitvoeren als een reis en je kunt het ook uitbeelden. Als je het ritueel wilt uitbeelden, moet je buiten een plekje zoeken waar je niet gestoord zult worden en waar je zeker weer dat niemand je kan zien. Begin staande, maar je mag ook gaan liggen of zitten. Doe alles langzaam en voorzichtig. Let op of er gevoelens in je opkomen en adem met ze mee. Geef jezelf de kans je prettig te voelen. 

Als je dit als een reis wilt uitvoeren, kies je een moment waarop je niet gestoord zult worden. Ga zitten of liggen met een rechte rug. Adem diep in en laat bij het uitademen alles gaan wat je kwijt wilt. Adem nog eens diep in, dit keer tot in je baarmoeder via je vulva. Voel hoe je baarmoeder zich vult met prettige sensaties. Geef jezelf de kans je goed te voelen.

Voel en zie een cirkel. Ga naar het oosten. Dat is de plaats van het element lucht. Nodig het oosten, de lucht, in je eigen woorden uit om met je te spelen. Voel hoe de lucht je huid streelt, waarbij hij je lichtjes beroert of over je heen blaast op een erotisch manier. Geef je lichaam over aan de sensaties die dat opwerkt. Laat de lucht met je borsten spelen. Laat de lucht zachtjes langs je schaamlippen, je clitoris strijken. Laat het genot door heel je lichaam trekken. Neem de tijd en ervaar net zoveel gevoelens als je prettig vindt. 

Ga nu naar het zuiden, de plaats van het vuur. Nodig de hitte van de zon, het vuur uit om met je te spelen. Voel de warmte van de zon, het trillen van de hitte die op speciale plekjes over je huid likt. Terwijl je genot aanzwelt, stroomt de warmte uit over heel je lichaam. Adem het genot in dat de zon, het vuur, je geeft, en laat het door heel je lichaam stralen. Neem de tijd om net zoveel te ervaren als je nodig hebt. 

Ga naar het westen, de plaats van het water. Nodig het water uit om met je te spelen. Voel hoe het over je huid glijdt en je streelt met z’n vochtigheid. Stel je meest gevoelige plekjes open voor de aanraking van het water. Gun jezelf om te geniet van dit samenzijn met water. Laat het water je proeven, je likken en je omwikkelen. Adem de sensatie van het water in ( niet het water zelf) en laat hem door heel je lichaam stromen. Neem de tijd om zoveel te ervaren als je nodig hebt. 

Ga naar het noorden, de plaats van de aarde. Nodig de aarde uit om met je te spelen. Pak de modder, de dikke, vochtige aarde en smeer hem in eerbied en dankbaar uit over je lichaam, in respect voor de wens om je lichaam te laten genieten. Smeer de liefde die de aarde voor je koestert rijkelijk uit over je hele lichaam. Geniet. Gun jezelf te experimenteren met wat je opwindt. Voel hoe de aarde met je vrijt tot je je bevredigt voelt. Neem nu al de energie op die je tijdens het vrijen met de elementen hebt opgewekt. Onthoudt dat jij de baas bent over je seksualiteit en zelf moet zorgen dat je krijgt wat je nodig hebt. Haal als je zover bent diep adem, doe je ogen open en keer terug naar het hier en nu. Bedank Freyja voor haar geschenk. Welkom terug!