Gabriël 

Gabriël: Heerser over maandag, de Maan (cyclus) en het Roomwit Licht.
De kaart van hoop, dromen en aspiraties. 

Gabriël heerst over de maancycli, die de 28 Huizen van de Maan worden genoemd door de ouden. Maanenergie is vrouwelijk en versterkt de vrouwelijke kant van onze persoonlijkheid. Of we nu man of vrouw zijn, we bestaan uit gouden mannelijke energie (van de linkerhersenhelft en rechterhand) en zilveren vrouwelijke energie (rechterhersenhelft en linkerhand). Mannelijke energie zorgt voor logische denkprocessen, alsook besluitvorming en analytische vaardigheden. Vrouwelijke energie ontwikkelt uw intuïtie en waardering voor kunst, muziek en poëzie. Dit zijn subtiele en gevoelsmatige invloeden die u niet kunt meten of analyseren, maar die u moet voelen en ervaren. 

U moet deze twee tegenpolen in de juiste verhouding met elkaar in balans brengen om uw persoonlijkheid volledig te integreren. Wat u ook wilt bereiken in dit leven, Gabriël helpt u bij het volbrengen van uw ambities en opent de weg naar het begrijpen van uw innerlijke zelf. Hierdoor zult u een completer mens worden, die oog heeft voor de behoeften van anderen. Hij toont u uw potentieel en helpt u om wensen en ambities duidelijk te maken. Gabriël stelt voor uw hart geleidelijk te openen met gebruikmaking van maansteen of seleniet tijdens een 28-daagse cyclus, daarbij de magische kracht van de wassende Maan omlaag trekkend.