Gebruik en dosering van de Bach Bloesem Remedies

Gebruik in acute situaties:

Bij plotseling optredende gemoedsstemmingen, plotselinge ziekte of zich niet lekker voelen: twee druppels van iedere gekozen remedie in een glas (bron)water. Niet meer dan 6 à 7 remedies tegelijk.
Drink dit met heel kleine slokjes rustig op. Het tempo waarin u dit doet is afhankelijk van de behoefte als gevolg van de ernst van de situatie. Herhaal dit zo vaak als nodig. Er is geen beperking. Normaal gesproken moet u de werking binnen een uur voelen.

Gebruik voor langere termijn:

Doe voor gemoedsstemmingen, die meer passen bijkarakter of type, of wanneer al langdurig sprake is van disharmonie, ziekte of zich niet lekker voelen, het volgende: vul een 30 ml. pipetflesje met bronwater zonder koolzuur en voeg twee druppels van elk gekozen remedie toe. Neem uit dit zelf samengestelde pipetflesje minstens viermaal daags vier druppels. 

Gebruik in noodsituaties Rescue Remedy druppels:

Ongeval, schrik of paniek, slecht nieuws, hyperventilatie, examens, stress etc. 
Dosering: vier druppels in een glas (bron)water doen. Kleine slokjes nemen totdat u de werking voelt. Daarna innemen naar behoefte. Als er geen water voorhanden is: vier druppels van de Rescue Remedy op de tong doen. 

Zijn er andere manieren om de Bach Bloesem Remedies in te nemen?

Wanneer in dringende omstandigheden geen water ter beschikking is, kunnen twee druppels van uw gekozen remedie of vier druppels van Rescue Remedy direct in de mond genomen worden of aangebracht worden op de lippen, achter de oren of op de slapen en de polsen. 

Hoe vaak en hoe lang kan men de Bach Bloesem Remedies nemen?

Dit hangt van uzelf af. Het is mogelijk dat één enkele dosering u kan helpen in balans te komen, maar u kunt ook behoefte hebben om de Bach Bloesem Remedies gedurende meerdere dagen, weten of zelfs maanden te gebruiken. Uw eigen gevoel zal hierin uw beste raadgever zijn. Hetzelfde geldt voor de herkenning van de emotie die u doormaakt.

Voor wie zijn de Bach Bloesem Remedies geschikt?

Ze kunnen worden ingenomen door volwassenen en kinderen, maar ook dieren en planten kunnen er meer geholpen worden. De dosering is voor volwassenen, kinderen en dieren gelijk. Ze zijn beschikbaar in handzame pipetflesjes van 10 ml. Rescue Remedy is eveneens beschikbaar in 20 ml. 

Kunnen de Bach Bloesem Remedies zonder risico gebruikt worden?

Ze zijn 100 % natuurlijk en niet verslavend, ze kennen geen bijwerkingen en de hele familie kan ze gebruiken. Ze kunnen zonder problemen in combinatie met andere geneesmiddelen ingenomen worden. 

Rescue Remedy:

Rescue Remedy brengt snel herstel wanneer een ingrijpende emotionele gebeurtenis u uit uw evenwicht heeft gebracht. Wat u ook te te wachten staat, Rescue Remedy kan u door dieptepunten heen helpen. De reden waarom Rescue Remedy zoveel succes heeft is eenvoudig te begrijpen: het is een remedie die door iedereen te gebruiken is, in iedere situatie in het leven, die als kritiek, spannend of stressvol wordt ervaren.

Rescue Remedy is de originele combinatie van vijf Bach Bloesem Remedies:

 • Rock Rose tegen gevoelens van paniek
 • Impatiens tegen ongeduld en irritatie
 • Clematies om helderheid van geest te ondersteunen
 • Star of Bethlehem tegen schok en schrik
 • Cherry Plum om kalm te blijven in momenten van radeloosheid.

Rescue Remedy kan u dagelijks helpen in situaties als:

 • examen doen of rijbewijs halen
 • terugslag van een stormachtige discussie
 • nervositeit voor de trouwdag
 • bij een bezoek aan de tandarts
 • werken onder tijdsdruk
 • een rouwproces
 • een sollicitatiegesprek
 • een vergadering
 • het verwerken van ontslag
 • vliegangst
 • ontvangen van slecht nieuws
 • in een file vastzitten etc

De 38 Bach Bloesem Remedies

De Bach Bloesem Wegwijzer

Helende Bloesem en Kleurenkaarten

Wilt u meer informatie over naslagwerken, stuur dan even een mailtje naar de webmaster via de knop bovenaan deze pagina.