Genoeg is genoeg!

Ik ben het nu echt zat! Altijd maar het lieve meisje en het lieve vrouwtje en het lieve vriendinnetje en lieve moedertje spelen; krijg de hik, ik ben er zelf ook nog! 

Mijn collega’s noemden mij aardig, klanten noemden mij vriendelijk, clienten noemden mij zelfs lief en af en toe vonden mijn kinderen mij de liefste mama van de hele wereld, maar nu is het echt over, klaar, uit! Ik pik het niet langer meer: ik stop met het toekeren van die ‘andere wang’, bekijk het maar, vanaf nu bijt ik van me af!

Ik kreeg gisteren een mail waarin iemand mij uitmaakte voor een instabiel persoon! Na alles wat ik heb meegemaakt, na alle stormen die ik heb doorstaan, na al het verlies wat ik heb gekend en mee heb gedeald, na dakloos, homeless en alleen geweest te zijn, ben ik er nog steeds en laat ik mij niet langer uitmaken voor alles wat mooi of lelijk is, zonder terug te bijten! Dan maar niet lief, dan maar niet aardig, dan maar een bitch eerste klas, maar het is genoeg geweest. Ik vind dat ik zo langzamerhand wel wat meer respect verdien en als je niet van plan bent om dat op te brengen, dan is dáár het gat van de deur van mijn leven!

 

©Loes Raaphorst 01/2018