Geschenken van het Hart

Het kan moeilijk zijn om warme, positieve gevoelens naar andere mensen uit te stralen – soms zelfs ook naar goede vrienden en familie. Het komt al te vaak voor dat men het hart afsluit met de ketens van het ego. Deze meditatie is bedoeld om ons te helpen bij het openen van de gouden poorten van het hart. De rivier is de begrenzing van het zelf, die we oversteken over de brug van liefdevolle bedoelingen. In het licht dat de stenen (vooral Rozenkwarts, de liefdessteen) uitstralen, smelt elke weerstand om uitdrukking te geven aan warme gevoelens weg.

Amethist verbindt ons met onze aangeboren deugden, terwijl Aventurienen het emotionele welzijn bevorderen. Rozenkwarts laat warme gevoelens vrij ie uitgaan naar anderen, die zich daarna koesteren in onze liefde.

Mediteren over Familie en Vrienden

  1. Stel je voor dat je voor een brug staat en over een rivier uitkijkt naar de gouden poorten van het hart. Plaats nu de Amethist op de paarse stapsteen. Visualiseer een dichte, violetkleurige mist die om je heen opstijgt en je in contact brengt met je hogere zelf. Nu voel je je kalm en gereed om verder te gaan.

  2. Loop vervolgens over de brug die naar de gouden poorten voert. Kijk terwijl je dat doet naar de groene boog erboven, de stenen waar symbolen in zijn gekerfd. Plaats hier een paar Aventurienen en stel je voor dat ze een prachtig groen, genezend licht geven dat je tevredenheid schenkt en dat je de weg wijst. Dit licht vertegenwoordigt de liefdevolle intenties die je nodig hebt om de poorten te ontsluiten.

  3. Duw zacht tegen de poortdeuren; ze bieden geen weerstand. een schitterend roze licht wenkt je verder en wikkelt zich om je heen. Je voelt datje nu in staat bent mededogen, zorg, vriendelijkheid en vertrouwen te voelen. Koester je even in dit liefdevolle licht.

  4. Plaats de Rozenkwarts op de schemerige hemel. Denk aan je partner, je familie, je vrienden – iedereen die je dierbaar is. Stel je nu roze licht voor dat uitstraalt van de Rozenkwarts naar al je dierbaren. Verwonder je over het geluk dat je liefde brengt, zowel jou als anderen.