Gezinsuitbreiding – The TCB Band krijgt z’n dirigent – Guercio

 

Toeval bestaat niet!! Begin Januari is Sylvia jarig: eigenares van de Cattery Ursinae: ‘mijn’ cattery dus! Uiteraard stuurde ik haar een kaartje voor haar verjaardag. Ik dacht leuk te zijn en een kaart te maken met alle 5 mijn ‘Coontjes’ erop. De tekst: lieve Syl, van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag: Wij hebben het hier prima hoor, Loes is best een goede poezenmoeder, en als ‘TCB Band’ hebben we het prima naar onze zin. Okee, jammer, we missen nog een Black Tabby, maar ach, een band kan niet alles hebben. Dikke knuff van ons: The TCB Band. 

 

Amper een paar uur later kreeg ik een mailtje: ongelooflijk, nog nooit had Sylvia in haar cattery een Black Tabby kitten gekregen, en nu, op 7 januari 2012, was er dus een Black Tabby geboren, en net NU, begon ik dus over een Black Tabby! 

 


pasgeboren

 


Ginny
Baffin

 

Tja, en wat kun je als poezenmama dan anders doen, dan proberen je partner ook zo gek te krijgen he? Dus de campagne begon: heel voorzichtig begon ik te vertellen dat er weer een nestje geboren was bij Syl. Lex reageerde zoals altijd: leuk hoor, WIJ hebben er genoeg! Na een paar dagen zei ik: ik weet wél een hele leuke naam. Lex keek mij aan en zei direct: oh nee, we gaan niet met achtergrondzangeressen beginnen. Nee schat, er is nóg een man die nog niet vernoemd is. Lex schudde resoluut zijn hoofd: oh nee, Charly Hodge gaan we NIET vernoemen. Nu had ik niet eens aan die man gedacht, dus ik zeg: nee, die niet. Ik bedoel een man die er ook altijd bij was; een man die wij zelfs live gezien hebben, en waar Elvis een hoge pet van op had….. De blik op Lex’ gezicht was goud waard!! Ik ‘zie’ hem letterlijk denken: *shit* die naam is wel leuk….. 

 


1 week

 

Maar helaas, het is nog niet genoeg: hij is nog niet ‘om’. Nu heeft Lex lang voor hij met www.elvisnews.com begon een eigen website gehad: Elvex Pages. Laat hij daar nu letterlijk geschreven hebben: “I was born about 10,000 Years Ago”, in 1964 to be precisely. 7 must be my mom’s lucky number, because I was born on the 7th of July. En laat Guercio nu toch op de 7e geboren zijn…. en… onze 7e kat worden!!! Tja, toen ik dát op een zondagochtend op mijn Facebook zette, keek Lex mij van opzij even aan en zei: ‘word jij nu niet ontzettend moe van jezelf’? Dus ik roep: neeeeee natuurlijk niet!! Toen zei hij: dan ga je je goddelijke gang maar! Nou jullie begrijpen het al: ik heb meteen de telefoon gepakt en Guercio ‘gereserveerd’.

 


2 weken

 


2 weken

 

Het is nog te vroeg om te gaan kijken, maar gelukkig stuurt Sylvia mij steeds foto’s

 


2 weken

 


2 weken

 

Inmiddels is hij 3 weken, en begint het aardig te kriebelen bij mij…. 

 


3 weken

 

De kittens zijn nu 4 weken, en ik heb een afspraak gemaakt om te gaan kijken. Ik wilde zeker weten dat Guercio oud genoeg is om hem vast te mogen houden, zonder dat hij, of MamaGinny er problemen door krijgen. A.s. vrijdagavond gaan we kijken. Tot dan moeten we het met deze foto’s doen. Maar zeg nu zelf: hij wordt wel heeeel gaaf he?

 


4 weken

 

4 weken

 

Het kraambezoek

 

Eindelijk was het zover: we konden op ‘kraambezoek’ komen! Wat een feest!! Zeventien kittens van drie poezenmama’s liepen door elkaar in een afgescheiden gedeelte van de woonkamer. We wisten niet waar we kijken moesten!! De éne nog schattiger dan de andere! Guercio is één van de kleintjes. Hij is beslist nog niet zelfstandig genoeg om te verhuizen. Sterker nog: Sylvia weet dat ik de poezels alleen maar ‘vers vlees’ geef, en ze bekent dat ALLE kittens het verse vlees eten, behalve Guercio!! Ze probeert het dagelijks even uit; propt het in z’n bekkie, maar Kleine Joe Guercio vindt moedermelk nog veel te lekker! Gelijk heeft ie hoor! 

 

Er is nóg een Black Tabby, maar dan eentje met witte voetjes, dus na even zoeken, heb ik Guercio gevonden! Wat een dotje!! Helaas was er iets mis met de flitser van onze camera, dus zijn er veel foto’s mislukt, en de rest dus wat ‘gelig’ van het kunstlicht, maar ach, de liefde spat er toch wel vanaf he? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze foto is zoveel mogelijk hersteld met fotoshop om de echte kleur te laten zien! Wat een plaatje he?

 

 

En alweer een weekje verder…..


5,5 weken

 


6 weken

 


8 weken

 

10 weken

 

wordt vervolgd

 

 

©Loes Raaphorst 03/2012