Gezinsuitbreiding King – onze eerste Maine Coon

 


pasgeboren

 

M’n hele leven heb ik dieren gehad: honden, katten, konijnen, noem maar op. Helaas voor mij houdt Lex niet van katten, terwijl ik er juist heel gek op ben. Maarja, zo af en toe moet ik gewoon even flink dagdromen en ga ik op zoek. Ik heb nu twee rassen gevonden die het helemaal ‘zijn’. De Ragdoll, of de Maine Coon!

 

De Ragdoll dankt zijn naam aan het feit dat hij, zodra hij opgepakt wordt, hij zich als een lappenpop in je armen laat hangen. Hij lijkt zo weggelopen van een kattenkalender. De Maine Coon is de grootste kat die er bestaat en kan wel 2x groter dan een normale kat worden, maar hij al lijkt hij gigantisch, hij heeft het zachtste karakter wat je maar kunt bedenken.

 


mama


papa

 

Lex is óm!! Nou niet echt eigenlijk, maar ik mag een kat!! Lief he?? Over een tijdje heb ik dus eindelijk weer een heerlijk spinnende poes binnen handbereik! Maar, nu het volgende probleem: wordt het een volwassen dier of een kitten? Wordt het een kater of een poes? Dat laatste maakt mij eigenlijk niet zoveel uit, of zijn er hier mensen die duidelijk een voorkeur voor de een of de ander hebben? 

Tja, en dan dit: een kitten kan natuurlijk veel makkelijker bij Zita. Dat went heel snel en met een volwassen kat moet je natuurlijk maar afwachten of het uiteindelijk wel gaat lukken. Hoe dan ook, ik moet nu heel veel zelfbeheersing opbrengen om niet a la de minute naar het asiel te rijden en in een opwelling een zielig geval mee naar huis te nemen! Dat heb ik nu in m’n leven wel genoeg gedaan! 

Nee, ik wil echt heel weloverwogen een keuze maken (moeilijk als je blonT bent hoor!) en dus geduld hebben tot ik precies de goede kat voor mij gevonden heb! Ik wil namelijk heel graag een kat met wat langer haar dan normaal. Lex houdt alleen van cyperse katten, dus dat is wel het minste waar ik rekening mee kan houden! We zijn het er dus over eens geworden dat het een Maine Coon gaat worden! En, omdat ik dan ook écht zeker wil weten dat het een joekel wordt, ga ik voor een katertje! En laat ik die nu gevonden hebben!!! 

 


5 weken
8 weken
10 weken
11 weken

 

Tja, een eventuele kitten moet natuurlijk wél een passende naam krijgen. Dus lang leve het brainstormen! 

Ik begon met Cesar…. ( A )Lex(ander) houdt wel van ‘grootste’ mannen 

Lex dacht aan Wodan! 

Ik opperde: Presley… we zijn niet voor niets levenslang al fan, toch? 

Lex zei: Stephen… naar Stephen King, zijn favoriete schrijver, die ook nog eens in de staat Maine woont, waar de Maine Coon’s naar vernoemd zijn… 

Toen zei ik…. King…. 

King, naar Stephen King, uit Maine 
King, naar Elvis the King of Rock & Roll 
King, omdat hij King Size gaat worden 
King, omdat we er een bepaalde spaarrekening voor gaan gebruiken (insiders weten wat ik bedoel) 
King, omdat we hem op 8 januari in huis kunnen krijgen… de verjaardag van Elvis! 

en.. King, omdat het lijkt op linc.. de naam die hij momenteel nog heeft, voor het geval hij al een beetje naar z’n naam luistert… 

Nou? Goed plan of niet?? 

1e kennismaking

 

Nog 3 nachtjes slapen……

 

wordt vervolgd

 

©Loes Raaphorst 01/2010