Hathor

Mythologie

Hathor werd, al werd ze in vele gedaanten afgebeeld, vooral geassocieerd met de gevleugelde koe van de schepping. Als de godin van dood en wedergeboorte schiep zij het lichaam waarin de onsterfelijke ziel kon wonen. In die hoedanigheid heerste zij ook over alle zintuiglijke genoegens: geluid, muziek, zang, dans, kunst, liefde en de tastzin. Ze zou bij elke geboorte aanwezig zijn en daarbij het lot van het kind onthullen. In Egypte werd ze gedurende meer dan drieduizend jaar vereerd. 

Betekenis

Hathor komt je vertellen dat je heel kunt worden door voeling te krijgen met datgene wat jou genot bezorgt en door dat genot te ervaren. Heb je soms geleerd dat genieten verboden is, iets dat zondig of slecht is? Heb je het zo druk met al je verplichtingen dat genot onder aan je lijstje is komen te staan? Zie je af van genot om te kunnen werken? STOP! Dat moet veranderen. Genieten heft stress op en het ontspant en verkwikt je. Als je geniet, vertelt je lichaam je op die manier dat het gezond en vitaal is. Genot is de olie die jou soepel en gezond houdt. Hathor zegt dat nu je toch hebt gekozen voor dit fysieke lichaam, je er maar beter van kan genieten. Wacht niet tot anderen die behoefte komen invullen. Zorg dat je jezelf dagelijks laat genieten, dan zul je al dansend bevrediging vinden in je leven. 

Ritueel

Je kunt dit doen waar je maar wilt en wanneer je maar wilt, maar je kunt er ook een speciaal tijdstip op de dag voor kiezen. Je kunt dit zo lang of zo kort doen als je prettig vindt. Adem diep in en ontspan je bij het uitademen. Adem nog eens diep in en gun jezelf bij het uitademen een moment van genot. Het kan zijn dat je gewoon geniet van zitten en ademen. Je kunt gaan wandelen in het bos, jezelf koesteren in de zon, in je heilige cirkel gaan zitten, naar een schilderij kijken, een boek lezen of naar muziek luisteren – als het je maar genot verschaft. Wat het ook is, gun het jezelf, in werkelijkheid of via visualisatie. De dingen die je genot verschaffen kunnen na verloop van tijd veranderen. Als je niet weet wat je genoegen verschaft, stel jezelf er dan voor open, wees er ontvankelijk voor en gun het jezelf dan.