Heks – Susan Smit 
bol.com Partner

S. Smit – een magische reis door de westerse spiritualiteit. 

Beschrijving:

Heksen zijn helemaal terug, op internet, op tv, in tijdschriften, bij de receptie, overal duiken ze op: jonge, hippe heksen die in niets doen denken aan het cliché van de gemene toverkol. Susan Smit haakt met Heks in op deze trend: de hernieuwde belangstelling voor de oude westerse godinnenreligie, ook wel wicca genoemd.

In Heks beschrijft Susan Smit haar persoonlijke zoektocht naar moderne hekserij. Via opmerkelijke ervaringen, ontmoetingen met onder anderen de bekende heksen Laurie Cabot en Zsuzsanna Budapest, en uitgebreid onderzoek probeert ze de vooroordelen over heksen uit de wereld te helpen. Ze stort zich in rituelen, viert heksenfeesten en leert werken met magie, kruiden en mineralen. Na een jaar en een dag is Smit ervan overtuigd dat ze haar ware roeping heeft gevonden. Uiteindelijk laat ze zich inwijden als heks. 

Recensie(s):

De auteur kwam als journaliste in aanraking met hekserij, wilde er kritisch naar kijken en raakte gefascineerd door wat ze tegenkwam. Ze kwam van de ene in de andere belevenis en raakte zo geboeid door dit onderwerp dat ze besloot een studie te maken van de zeer vele kanten van de moderne hekserij (wicca); ook liet ze zich volledig inwijden tot heks. Na een inhoudsopgave en voorwoord doet de schrijfster op niet sensationele wijze verslag van haar belevenissen van het begin tot haar initiatie. Afgesloten wordt met een begrippenlijst en een lijst van internetsites over hekserij, alsmede een dankbetuiging aan de vele helpers. Het ongeïllustreerde boek ziet er eenvoudig, maar goed verzorgd uit. Het geeft duidelijke informatie over de moderne hekserij. (Pocket met kleine letter en goede marges.)

(Biblion recensie, E. Wannee-Immerzeel) 

Eigen Ervaring:

Het boekje leest ongelooflijk makkelijk. Het is zeer humoristisch en vlot geschreven. Ik had deze pocket meegenomen op vakantie, met als bedoeling het op de terugreis in het vliegtuig te lezen. Dat is niet gelukt, want al in het hotel was ik met de inleiding begonnen en voor ik er erg in had, heb ik het in 2 dagen uitgelezen 🙂