Het Dal van Overvloed

Velen van ons voelen zich constant onder druk gezet om meer geld, bezittingen, prestaties, vrienden enzovoort te verwerven, omdat ze denken dat dit de manier is om gelukkig te worden. Maar echt geluk vinden we pas nadat we hebben geleerd hoe we de overvloed die we al hebben, kunnen waarderen. In deze meditatie maken we een reis door een prachtig landschap dat onze dankbaarheid opwekt voor de geschenken van de natuur. Door de wijsheid toe te passen die we leren uit deze meditatie, kunnen we onze zegeningen in het leven echt tellen. Dankbaarheid voor al het goede is de beste manier om een blijvende stroom aan positieve energie aan te trekken.

Aan het begin van de reis geeft Amethist je het gevoel bemind te worden. daarna geven Aventurienen je helende energie terwijl je door het dal loopt. Tenslotte maakt heldere Kwarts dankbaarheid los voor de geweldige overvloed.

Mediteren in Dankbaarheid 

  1. Stel je voor dat je uitkijkt op een mooi dal, met groene, glooiende heuvels aan weerszijden, en bergen verderop, waarachter zich de stad van het licht bevindt. Je uitzicht wordt omlijst door een hekwerk dat zwaar beladen is met bloemen en vruchten. Plaats de Amethist op een paarse bloem om een krachtige stroom goddelijke energie los te maken. Hierdoor voel je je gekalmeerd en geliefd.

  2. Stap onder het hekwerk door en daal af naar het dal. Je ziet overal om je heen een harmonisch geheel van aarde en hemel. Er is geen competitie, geen drang, geen wens meer. Dit is tevredenheid.

  3. Volg het slingerende pad door de glooiende heuvels waar de geest wordt geheeld. Plaats de Aventurienen op de heuvels waar je op afgaat. Ze helpen je om de schitterende pracht van het dal mee naar huis te kunnen nemen. Ieder levend wezen hier is bijzonder – ook jij. Wees dankbaar voor de enorme overvloed aan schoonheid en goede dingen. 

  4. Loop de bergen in naar de stad van het licht, die daartussenin ligt, ver van alle negatieve invloeden. Plaats de heldere Kwarts boven de stad. Hij straalt het licht van jouw dankbaarheid uit. Beloof jezelf dat je dit licht elke dat uit zult stralen.