Het Reiki Kompendium – een veelzijdige benadering van het Reiki-systeem

2-3 werkdagen
Paperback | 294 Pagina’s | Uitgeverij Panta Rhei | 2001 
ISBN: 9076771219

 bol.com Partner

Persoonlijke ervaring:

Mijn eerste kennismaking met Reiki bestond uit de Amerikaanse Tera Mai methode. Na wat meer gelezen te hebben, besefte ik dat ik meer wilde weten over de oorsprong van Reiki, welke in Japan ligt. Het originele handboek van Dr Usui bracht mij voor het eerst op de hoogte van ‘andere’ technieken dan die ik aanvankelijk geleerd had. Het Reiki Kompendium is een prachtig boek waar veel Japanse technieken uitgebreid en duidelijk uitgelegd worden. Ik raadpleeg het boek nu zeer regelmatig ook al blijf ik moeite houden met de terminologie 🙂

Beschrijving: 

Dit boek behandelt onderwerpen “vanuit de traditie tot heden: Reiki principes, overdrachtslijnen, authentieke geschriften, betekenis van de symbolen en Japanse karakters, Reiki technieken, meesterschap, Reiki als spirituele levensweg en nog veel meer.” Interessant is ook dat dit boek is geschreven door drie Reiki Masters, met ieder een andere Reiki achtergrond. Zelf zeggen zij hierover: “We komen elk uit verschillende Reiki Scholen, maar vonden die verscheidenheid juist stimulerend en inspirerend. We besloten om dit boek samen te schrijven om onze genegenheid voor elkaar en onze kennis van Reiki met de hele Reiki gemeenschap over de hele wereld te delen.” 

Recensie: 

Drie auteurs van verschillende Reiki-scholen hebben hun kennis en informatie gebundeld tot een goed doorwrocht samenvattend handboek over Reiki, in eerste instantie bestemd als studieboek voor Reiki-studenten. Het boek is ingedeeld in vijf delen te weten: de geschiedenis van Reiki, de energetische oorsprong, de Reiki-praktijk, Reiki vandaag en morgen en een bijlage waarin opgenomen de uitspraak van Japanse woorden, hoe zich te gedragen in Japan, de gedichten van de Meiji keizer en een CV van de auteurs. Vooral de uitgebreide, duidelijke informatie over alle Reiki-technieken (ook de oorspronkelijke Japanse Usui-benadering) zal veel beoefenaars aanspreken, terwijl het uitdiepen van de geschiedenis inzicht biedt in ontstaan en ontwikkeling van Reiki. Juist omdat er de laatste jaren in de wereldwijde Reikigemeenschap veel conflicten zijn ontstaan over ‘de enig ware Reiki-stroming’, zijn de auteurs van mening dat de samenwerking bevorderd moet worden zodat de diverse invullingen naast elkaar kunnen bestaan onder de paraplu van de alles doordringende levenskracht: Reiki. Een uitstekend gedocumenteerd boek met brede informatie zowel wat betreft theorie als praktijk.

(Biblion recensie, Redactie) 

bol.com Partner

Bron  ©Loes Raaphorst 04/2006