Het Wonder van Doorlopend Reiki – William Lee Rand

Eén van de onderdelen van mijn Reiki cursus is het feit dat ik vind dat elke cursist zijn éigen Reiki pad moet zien te vinden. Ik probeer duidelijk te maken dat het niet de bedoeling is om een kopie van mij te worden, een kopie van Diane Stein te worden, of van een andere Reiki master. Het is mijn bescheiden mening dat je van zoveel mogelijk mensen dingen moet lezen en alles kritisch moet bekijken in hoeverre jij het zelf hiermee eens bent. Het is net als soep maken: een beetje van Honig en een beetje van jezelf. 

Eén van de Reiki masters waar ik zelf graag iets van lees is William Lee Rand. Zijn ‘afstammings’ lijn is indrukwekkend, en al is hij dan geen Japanner, hij probeert wel heel dicht bij de lijn van Usui te blijven. Wat ik wel jammer vind is dat ook hij een ‘eigen’ stroming van Reiki heeft gedacht en dat ook geregistreerd heeft, maar okee, als dat zijn Reiki pad is, is dat prima. Rand heeft een artikel geschreven over het wonder van het onophoudelijk sturen van Reiki en dat spreekt mij zo aan dat ik hier zal proberen het te vertalen. 

Het wonder van het doorlopend sturen van Reiki, door William Lee Rand

Het is mogelijk om uw gedachten en energie zo te beïnvloeden dat u zich continue bewust bent van het aantrekken en doorgeven van Reiki energie en die naar behoefte verzendt. Deze techniek is niet alleen voor u zelf maar ook voor anderen heel prettig.

Het creëert een situatie waarin Reiki onophoudelijk door en rond u stroomt, en die u in een staat van hoger bewustzijn optilt, van vreugde en vrede. Het verbetert ook uw houding ten opzichte van anderen, evenals iedereen die u aan spreekt of aan u denkt. Reiki zal ook automatisch verzonden worden naar diegene die u mogelijk nog nooit ontmoet heeft, of waarvan u niet eens kunt weten dat zij behoefte aan hulp hebben.

Het regelmatig bedrijven van deze techniek zal de opmerkzaamheid van uw onderbewustzijn ook verhogen. Het werkt ook samen met uw geestelijke gidsen en helende engelen die het proces vergemakkelijken. Uiteindelijk zorgt deze oefening ervoor dat u een ononderbroken baken of vuurtoren bent die Reiki over de hele wereld stuurt en u verbindt met anderen op een ongelooflijk gezonde manier. 

De techniek maakt gebruik van een affirmatie die net zoals een mantra herhaald moet worden. De mantra moet vaak herhaald worden en bij voorkeur begint u er al mee voordat u uit bed komt. Herhaal de mantra gedurende de hele dag, en zo vaak als u er aan denkt. Terwijl u hier mee aan het oefenen bent, zult u merken dat u steeds meer omringd wordt door de prachtige Reiki energieën en zult u voelen dat uw energie peil omhoog gaat. 

U zult merken dat op momenten dat u voelt dat dit energie peil weer aan het dalen is het ook tijd om de mantra weer te herhalen. U kunt dit in uzelf doen, of hardop, als er toch niemand in de buurt is.

De Praktijk:

De mantra maakt gebruik van de HSZSN en moet drie keer achter elkaar gezegd worden: 

  • HSZSN

  • HSZSN

  • HSZSN

  • Ik verzend doorlopend Reiki naar een ieder die het nodig heeft; 

  • Ik verzend doorlopend Reiki naar een ieder die het nodig heeft;

  • Ik verzend doorlopend Reiki naar een ieder die het nodig heeft;

Dit is één reeks. 

Doe minstens drie reeksen. U kunt zolang doorgaan als goed voelt. Herhaal dit proces gedurende de dag.

Nadat u dit een tijdje geoefend heeft, kan het gebeuren dat u het gevoel krijgt andere symbolen te gebruiken. Dat kan, maar maak altijd gebruik van de HSZSN. Het is niet noodzakelijk om iets anders behalve herhaling te doen mantra. 

Reiki zal direct van uw energiegebied stromen; het is niet nodig uw handen in een bepaalde positie te houden. U kunt gewoon doorgaan met uw dagelijkse werkzaamheden, terwijl u af en toe de mantra herhaald. 

Sommige mensen zijn bezorgd dat ze op deze manier Reiki sturen naar mensen die het niet willen hebben, of er niet om gevraagd hebben, maar de Reiki energie zal zelf beslissen waar het naar toe gaat, en als een persoon het niet wil, dat de wijsheid van Reiki die merken en het naar een ander sturen die het graag wil ontvangen.

Probeer het gewoon NU. En blijf het een minuut of 10 herhalen. U zult merken dat u zich al beter gaat voelen. Neem u voor om dit eens een week te proberen. U kunt gewoon de mantra in uw hoofd herhalen op momenten dat u toch nergens anders aan hoeft te denken.

U helpt niet alleen anderen, maar zult u zelf ook veel beter, vrolijker en gezonder voelen. Het heeft effect op uw lichaam, geest en ziel! Na een week zult u merken dat het steeds meer een deel van uw leven wordt.

Reiki stroomt op deze manier naar iedereen om uw heen. Mensen zullen graag bij u in de buurt zijn, zonder misschien te begrijpen waarom. Het is ook waardevol op vergaderingen, want het zal alle aanwezigen bereiken. En uiteraard zal het ook naar planten en dieren stromen en u zult zich er misschien van bewust worden dat er zich meer en meer een verbinding tussen u en uw omgeving vormt.

 

 ]]>

Bron: William Lee Rand©Loes Raaphorst 10/2007