Hoe Reiki zijn leven veranderde – Het verhaal van Peter Niesten 

Mijn eigen Reiki verhaal begint twee jaar geleden, begin2002. Ik ben van nature erg filosofisch ingesteld en zoek constant naar de zin van het leven. Ik dacht dat dit kinderen waren en was hier erg op gefixeerd. Mijn vrouw en ik konden geen kinderen krijgen en mijn wereld stortte in. Ik raakte in een depressie en kon wel huilen als ik weer eens een moeder achter een kinderwagen tegenkwam. Ook als ik hoorde dat er weer iemand in verwachting was, deed me dat erg pijn. Ik kon het maar moeilijk accepteren, werd opstandig en schopte tegen alles en iedereen aan. Ik veranderde en kende mezelf niet meer terug…….. Dit was ik niet meer. 

Mijn totale onvrede uitte zich in allerlei lichamelijke klachten. Dit alles gebeurde in een periode dat het ook op mijn werk niet echt goed meer ging (waar ik toch alweer zo’n 19 jaar ben). Later hebben we het gelukkig weer razend druk gekregen. Maar teruglopende en/of geannuleerde orders deden ons vrezen voor onze baan. Hierdoor kwam ik terecht in een vicieuze cirkel; ik was constant doodmoe en erg snel geïrriteerd. Ben naar de dokter gegaan, omdat ik vond dat het zo niet meer langer kon. Na een aantal onderzoeken kwam de uitslag……. NIETS AAN DE HAND!!!! 

Alles was in orde, het zat dus tussen mijn oren, wat ik eigenlijk allang wist. Zelf kreeg ik het advies, van mijn huisarts, om eens een tijdje thuis te blijven, om alles eens op een rij te zetten. Hij dacht aan overwerktheid. Ikzelf hield het op een burnout. Net toen ik het allemaal niet meer zag zitten, kreeg ik van een kennis te horen, dat uitgerekend mijn eigen buurman, Reiki deed. Ik heb dat toen maar ter kennisgeving aangenomen; ik wist toen nog niet wat Reiki was. 

Maar de volgende dag ben ik naar mijn buurman gegaan, zo van: “jij doet Reiki, wat is dit?” Na een uur wist ik de grondbeginselen van Reiki, en werd ik zeer nieuwsgierig.Hierna kreeg ik een behandeling, en ik wist niet wat er gebeurde. Er kwam rust over me heen en ik kreeg eigenlijk, na een lange tijd, weer een geluksgevoel over me heen. Onwezenlijk eigenlijk. Hierna ging ik “om” en naar mijn eigen huis met onder mijn arm…..jawel, De Kern van Reiki, van Diane Stein. Van voor tot achter en van achter naar voren heb ik het doorgespit en ik wist een ding heel zeker…..DAT WIL IK OOK!! 

Toen ik dacht er klaar voor te zijn, heb ik mijn eerste initiatie ontvangen en hierna was ik een hele tijd van de wereld. Ik wist totaal niet wat me overkwam, ik had iets moois in handen wat ik moeilijk kon uitleggen laat staan het te verklaren. Ik ging meteen aan de slag om familie, buren en kennissen te behandelen met verbluffende resultaten. Ik deed met Reiki 1 al afstandsbehandelingen en kon de symbolen dromen. Ze waren oh zo bekend en in principe kende ik ze al mijn hele leven. De afstandsbehandelingen werkten perfect en ik was klaar voor Reiki 2

1 maand na Reiki 1 deed ik Reiki 2 en ik wist, ik wilde het absolute: Reiki 3, master worden. In deze gehele periode veranderde ik in positieve zin. Dingen die ik als zwart zag, waren ineens niet meer zo zwart. Ik ging anders tegen dingen en zaken aankijken en werd weer gelukkig en had eindelijk mijn doel gevonden: REIKI. Ik werd ook een heel stuk zelfverzekerder en liet me niet meer zo snel onder de tafel in praten en kwam nu voor mezelf op. Ik ging ook dingen beter aanvoelen, mijn intuïtie werd sterker. En ik vergiste me hier bijna nooit in. Keuzes maken ging ook een stuk gemakkelijker en alles wat voor mij negatief is, heb ik terzijde gelegd. Alleen de positieve dingen zijn in mijn leven gebleven. Mijn vrouw heeft me hierin altijd perfect gesteund, al begreep ze mijn blinde enthousiasme soms niet echt. Mijn vrouw heeft Reiki 1 en 2. Reiki 2 heeft ze van mij ontvangen. We doen heel veel Reiki healings samen en dit werkt perfect. Na een half jaar met Reiki 2 gewerkt te hebben was ik al klaar voor Reiki 3, MASTER. 

Op 25- 07- 2003, op mijn verjaardag kreeg ik mijn masterinitiatie en mocht ik me MASTER noemen. Ik heb inmiddels 5 initiaties gedaan en ervaar dit nog steeds als een godswonder. Voor mij is Reiki de ommekeer in mijn leven geweest en ik ben op dit moment heel gelukkig en dankbaar dat Reiki in mijn leven kwam. Tot zover mijn eigen Reiki verhaal. 

Peter Niesten – Reiki Master