Hoog Sensitieve Personen – hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt 

Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, morgen in huis
Paperback | 320 Pagina’s | Archipel, Uitgeverij 
ISBN10: 9063053355 | ISBN13: 9789063053352

Persoonlijke ervaring:

Aanvankelijk dacht ik altijd dat iedereen ‘het’ had; zonder woorden voelen wat er aan de hand is, heel onrustig worden van grote mensenmassa’s, niet meteen kunnen slapen als ik thuis kom na een avond weggeweest te zijn, helemaal van slag zijn als er dingen in m’n omgeving veranderen, werkelijk lichamelijk ziek worden van ruzies en noem maar op! Later dacht ik dat ik een uitzondering was, maar nu is het heerlijk om te weten dat er meer mensen zijn zoals ik. Okee, we hebben een gebruiksaanwijzing, maar we kunnen zoveel méér dan iedereen denkt!

Beschrijving:

Dit boek is voor velen een eye opener geweest. Klachten waar men zich al jaren voor schaamde werden ineens in een verrassend nieuwe en heldere context geplaatst. Dit boek bevat tips en adviezen voor het omgaan met overgevoeligheid, over hoe van je onzekerheid af te komen en een nieuwe sociale balans te vinden. Vele tienduizenden mensen, waaronder Daphne Deckers, vonden in dit boek de (h)erkenning waarnaar ze op zoek waren.

Recensie: 

Mensen die in hoge mate gevoelig zijn voor hun omgeving, kunnen daar behoorlijk veel last van hebben. De auteur, psycholoog, hoogleraar en schrijfster, is zelf wat zij noemt een hoog sensitief persoon (HSP). Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 20 % van de bevolking hoog sensitief is: men is bewuster, gevoeliger, ingetogener dan anderen en 
daardoor sneller van slag door chaos, harde geluiden of mensenmassa’s. De aanpak van het boek berust op vier pijlers: zelfkennis verwerven, een nieuw kader scheppen, oude wonden helen en omgaan met sensitiviteit. In tien hoofdstukken gaat de auteur in op ‘de feiten’ van het sensitief zijn en op ‘de uitdaging’ van een nieuwe manier van omgaan met eigen gevoeligheden. Een interessante 
benadering van het fenomeen dat veel mensen door hun constitutie snel last hebben van ’te veel stimulatie’. Het boek bevat tips en beschouwingen onder meer over medicijnen en over de ook aanwezige voordelen van een bovengemiddelde sensitiviteit. (NBD|Biblion)

Bron BOl©Loes Raaphorst 09/2008