Hoorn des Overvloeds – psychologische symbooltaal van de voedingswaren

bol.com prijs: € 39,90 | 2ehands vanaf € 30,00 

2 werkdagen
Hardcover | 656 Pagina’s | Uitgeverij Petiet 
ISBN10: 9075849052 | ISBN13: 9789075849059 

Persoonlijke ervaring:

Ken je dat? Thuiskomen en dan ineens een onbedwingbare trek in drop hebben? Of ’s avonds laat absoluut een pindakoek willen eten? Smachten naar een bitterbal of een kroketje? Eindelijk is er dan een boek waar je in kunt lezen waaróm je die trek hebt, en waaróm het nu persé dát moet zijn! Het is dus heel handig voor mensen die ‘vreetbuien’ hebben, om op deze manier dus eens verder na te gaan denken, waarom ze dit nu toch doen. Tja, en dan kun je dus twee dingen doen: eraan gaan werken, of alsnog je buikje rond eten.

Beschrijving:

Dit wereldunieke boek beschrijft de psychologische, symbolische betekenis van meer dan 300 voedingsmiddelen. Elk voedingsproduct heeft een eigen psyche, ziel, karakter, aard, eigenheid; het resoneert op een bepaalde hoofdtrilling, golflengte, toon, kleur….

Voedingsproducten waar je van houdt zijn als vrienden die bij je passen. De voeding waar je spontaan zin in hebt vertelt enorm veel over jezelf: over je karakter, je verlangens, je tekorten, je mogelijkheden, je talenten… over datgene wat je in jezelf wenst te verwezenlijken, op te bouwen, af te breken… om een gelukkiger, gezonder en vreugdevoller mens te worden. 

Recensie:

Het is in de alternatieve geneeskunde bekend dat voorkeur voor of afwijzing van een bepaald voedingsmiddel iets kan zeggen over het niet goed functioneren van een bepaald orgaan. De schrijfster van dit boek gaat hierin nog veel verder en geeft bij elk voedingsmiddel een erbij behorende psychische constellatie, zodat men aan de hand hiervan een beeld krijgt van iemands karakter, verlangens, tekorten, mogelijkheden enz. 

Deel 1 is te zien als een inleiding, gebruiksaanwijzing, met een tweetal voorbeelden van personen, in het tweede deel wordt zeer uitgebreid ingegaan op de symbolische betekenis van de voedingsmiddelen. Deze wordt onderverdeeld in: brood, deegwaren, dranken, fruit, granen, groenten, noten, vlees, enz. Deze onderwerpen zijn ook weer alfabetisch vermeld. Tot slot een alfabetische index en een korte beschrijving van andere boeken van dezelfde schrijfster. Het zeer lijvige boek (650 blz.) bevat veel typisch Belgische uitdrukkingen van voedingsmiddelen die in het Nederlands onbekend zijn. De indeling is overzichtelijk maar de omschrijving van de voedingsmiddelen is zeer uitgebreid en langdradig.

Biblion recensie, E. Wannee-Immerzeel 

 bol.com Partner

 ]]>

Bron Bol.com©Loes Raaphorst 09/2008