Hypnose Technieken – Angst overwinnen

Uw angst voor hypnose verdrijven

Om contact te leggen met uw onderbewustzijn, moet u een trancetoestand bereiken. Het is daarom belangrijk dat u eventuele angst voor hypnose verdrijft. Een trancetoestand lijkt nog het meest op het moment vlak voor u in slaap valt. U bent ontspannen en voelt u gewichtloos. U bent wakker, maar toch los van de realiteit om u heen. U kunt onder hypnose sterke emoties ervaren. Veel mensen gaan huilen als ze in trance zijn. Zo’n huilbui wordt meestal veroorzaak doordat lang opgekropte gevoelens vrijkomen. Door uw emoties te laten gaan, zult u zich naderhand veel beter voelen.

Controle

In trance zijn wil beslist niet zeggen dat men u kan manipuleren – uw geest zal zich hiertegen verzetten. Daarom heeft een hypnose altijd een gunstig effect op uw welzijn. Heeft u toch twijfels, vraag een hypotherapeut dan om meer informatie.

Bron MBS  ©Loes Raaphorst 05/2006