Hypnose Technieken – de oogroltechniek

De Oogroltechniek

Niet iedereen kan overweg met visualisatietechnieken. Sommige mensen denken dat ze hier de creatieve kracht niet voor hebben. Geldt dat ook voor u, dan is deze eenvoudige hypnose techniek misschien iets voor u. Hij is ontwikkeld door de Amerikaanse psychiater Herbert Spiegel, die had ontdekt dat mensen na het ontwaken uit een hypnose met hun ogen rollen. Doe de oefening ongeveer 15-20 minuten.

  1. Ga liggen met uw ogen open en kijk omhoog naar de bovenkant van uw oogkas. 
    Adem in en houd uw adem 10 seconden vast.

  2. Adem uit en laat ondertussen uw oogleden langzaam dichtzakken. 
    Adem na 10 seconden weer in, open uw ogen en kijk weer omhoog.

  3. Herhaal de bovenste twee stappen 3-4 keer en voel hoe u ontspant naarmate uw uw geest minder stuurt. Laat uw gedachten de vrije loop, zonder dat u probeert ze vast te houden. Voel hoe uw omgeving zich terugtrekt, terwijl u zich in uzelf keert. Zonder het te beseffen raakt u in trance. Probeer alles wat u ‘ziet’, ‘hoort’, ‘voelt’, en ‘ervaart’ te onthouden.

  4. Bent u klaar met uw hypnose sessie, geeft u dan over aan de slaap of concentreer u op uw ademhaling en laat uw bewustzijn langzaam weer het roer overnemen.

Bron  MBS ©Loes Raaphorst 05/2006