Byron Katie – Ik heb je liefde nodig – is dat waar?

2-3 werkdagen 
Paperback | 213 Pagina’s | Forum | 2005 
ISBN: 9022542297

 bol.com Partner

Beschrijving:

Iedereen vindt liefde fantastisch, behalve wanneer liefde verschrikkelijk is. Mensen leven hun leven onder de invloed van liefde? Ze zoeken het, willen het vasthouden, willen het achter zich laten. In het kielzog van liefde komen goedkeuring en waardering. 

Vanaf hun prilste kindertijd zijn veel mensen bezig met een tomeloze jacht naar liefde, goedkeuring en waardering. We proberen er achter te komen op welke manieren we kunnen opvallen, aardig gevonden worden en liefde kunnen krijgen. We denken allemaal dat het leven zo in elkaar zit. Het valt ons niet eens meer op dat we het doen. 

In dit boek onderzoeken we heel nauwkeurig wat wel en wat niet werkt in onze jacht naar liefde, goedkeuring en waardering. Dit onderzoek helpt als je gelukkiger wilt zijn in de liefde en je prettiger wilt voelen in al je relaties. Vervulling is het doel, in alle soorten relaties: bij het kennismaken, tijdens een verliefdheid, in de partnerrelatie, in het gezin, op het werk en bij vriendschappen.

Byron Katie

Ik wil dat je van me houdt. Ik wil dat je mijn vrienden aardig vindt. Ik wil weten wat je denkt. Ik wil dat je me kust. Ik wil dat je me geeft wat ik nodig heb. Ik wil dat je uit jezelf weet wat ik nodig heb. Ik wil, ik wil, ik wil… 

Wij willen zo veel en meestal wenden wij ons tot onze geliefde, want hij of zij kan alles regelen, moet alles regelen, vinden wij. Maar als onze geliefde niet voldoet niet aan onze verwachtingen, dan zijn frustratie, weerzin, wanhoop ons deel.

Om er voor te zorgen dat we toch krijgen wat we willen gaan we dan de gekste dingen doen. Alles hebben we over voor liefde, voor goedkeuring, voor waardering. 

Als u Ik heb je liefde nodig, is dat waar? leest, leert Byron Katie u hoe u prettiger en gelukkiger kunt leven, maar zij zal geen spaan heel laten van uw zorgvuldig opgebouwde romantisch ideaal. 

Persoonlijke ervaring:

Heel enthousiast ben ik aan het tweede boek van Byron Katie begonnen. Vier vragen die je leven veranderen, was een echte eye-opener voor mij, dus vandaar dat ik vol verwachting was. Het is een goed boek, met veel voorbeelden, maar goedbeschouwd niets nieuws onder de zon. The Work, zoals zij haar levenswerk noemt, speelt ook hier een grote rol. Voor mensen die nog wat meer duidelijkheid willen is het wel een aanrader, maar ik had zelf aan het eerste boek al genoeg, om in te zien dat gedachten soms met je op de loop kunnen gaan 🙂

bol.com Partner

©Loes Raaphorst 12/2005