In de armen van de Boeddha – je bent geborgen in de armen van de Boeddha

Kernwoorden

  • Geborgenheid
  • Spiritualiteit
  • Voeding
  • Bescherming voor het innerlijke kind

Beschrijving

De persoon op deze kaart reist door de heuvels van de Himalaya. Zij draagt een kind in de armen en vindt bescherming in een grot waar een bed van bladeren en varens op haar ligt te wachten. De geur van wilde rozen vult de ijle avondlucht. De waterval zorgt voor een zacht ruisend geluid. De lucht is vervuld van betovering. Alsof er iets wonderbaarlijks te gebeuren staan. Dan verschijnt er een gouden glinstering aan het einde van de grot, waaruit een Boeddhafiguur oprijst. Een kalme stem die uit het midden van de aarde lijkt te komen, spreekt: “Je bent geborgen in de armen van de Boeddha”.

Boodschap

Voeding – Heb je deze kaart vandaag getrokken, dan is het goed om naar je levensreis te kijken naar het traject dat je al hebt afgelegd en naar wat nog komen gaat. Misschien moet je een rustpauze nemen. Neem eens een uur voor jezelf of ga een weekend in retraite. Op de kaart zie je heuvels op de voorgrond en hoge bergtoppen in de verte, Er zijn verschillende mogelijkheden en keuzes op je levenspad. Je kunt in de glooiende hevels blijven, waar je beschermd kunt leven. 

Op de kaart zie je wilde bloemen en groene bomen, kristalheldere stromen en talrijke grotten. Je zult zeker de spirituele hulp krijgen die je nodig hebt. Of voel je het verlangen naar een lange reis, a soul-journey? Zou je de hoge besneeuwde bergtoppen in de verte willen beklimmen? Doe dit dat weloverwogen. Het kan een beslissing zijn die veel invloed op je levensreis heeft. Zorg vooral goed voor je innerlijke kind. Dat kind heeft warmte nodig, verzorging. Het moet zich veilig voelen en tussentijds gevoed worden. 

Geborgenheid – Het zou kunnen dat jouw plek op dit moment in de glooiende heuvels van het bestaan ligt, een plek waar je je kracht kunt herwinnen. Mediteer dan nabij de stroom van het leven en zorg dat er mooie, voedende aspecten in je leven zijn. Neem de tijd. Laat de toekomst zich voor je ontvouwen. Als er een belofte komt van een grote onderneming in je leven, geef het dan de tijd. Rust uit en weet je geborgen.

Zuiverheid- Wanneer je het pad van de pelgrim kiest, dan zou dat wel eens kunnen leiden naar een pure en simpele plek, ergens buiten of binnenin jezelf, waar de stem van de Grote Geest tot je kan spreken. Ook kan deze kaart duiden op een reis die geestelijke voeding gaat geven. Bijvoorbeeld een reis naar een oude, heilige plaats, een speciale plek in de natuur, een klooster of een wandeltocht in zuivere streken.

Symbolische betekenis, archetypes en herkenning

De grot – stelt in veel symbolieken de vrouwelijkheid en de barmoeder voor, een veilige plek die bescherming geeft. Op de kaart wordt de grot van binnenuit verlicht. er is warmte en spiritualiteit.

De glooiende heuvels – van het voorgebergte geven eenvoudige wensen aan, een verlangen om door de eenvoud van de dingen tot een hoger bewustzijn te komen.

De hoge bergtoppen – in de verte staan voor hoge idealen en je grootste wensen. Als je erdoorheen wilt trekken, dan kost dat veel inspanning. Er zijn meer risico’s. Lukt het je, dan kun je beloond worden met een diep inzicht en een weids uitzicht. 

De kleine waterval – staat voor het schoonspoelen van je gedachten, voor muzikaliteit die je in eenvoud kunt vinden en later stromen.

De wilde rozen – symboliseren de schoonheid in de eenvoud. Ze brengen je terug naar de oorsprong, 

De pelgrim met het kind in de armen – staat symbool voor je levenspad. Je draagt altijd het kind dat je zelf geweest bent, met je mee. Het brengt je het vermogen tot verwondering en het met je hart openstaan. Op de kaart zijn de pelgrim en het kind veilig en worden ze beschermd door het gouden licht van de Boeddha. 

De gouden Boeddha – staat symbool voor de andere werkelijkheid, waar hogere wezens je helpen. Op de kaart is er duidelijk een gouden gloed te zien. Soms zul je in je dagelijkse leven maar kleine aanwijzingen krijgen, maar toch word je geleid. Sta ervoor open dat er altijd hulp voor je is. 

Het rijke bos – met de groene planten geeft voeding. De zon is aan het ondergaan. Het is de tijd van de schemer, wanneer het gordijn tussen de onzichtbare wereld en onze realiteit zichtbaar wordt. Neem eens de rust om in de schemer te zitten. Voel de kwaliteit van dit speciale moment.