Isis

Mythologie

Isis, ook bekend als Aoeset (uitmuntende koningin) en Isis Panthea (Isis de Al-Godin), werd op talloze plaatsen vereerd, waaronder Egypte, het Romeinse rijk, Griekenland en Germanië. Toen haar geliefde Osiris werd gedood, in stukken gehakt en verstrooid door haar broer Seth, zocht Isis de resten bij elkaar en zette ze hem weer in elkaar. Ze vond alle delen behalve z’n penis, die ze verving door een gouden exemplaar.

Dankzij haar magie en geneeskunst bracht ze Osiris weer tot leven, waarna ze door middel van zijn gouden penis de zonnegod Horus ontving. Toen de tempels voor Isis werden omgezet in christelijke kerken, veranderden Isis en de baby Horus op haar schoot in de maagd Maria en Jezus. 

Betekenis

Isis komt je vertellen dat het tijd is dat je bemoederd wordt. Heb je al je moederenergie weggegeven zonder iets voor jezelf achter te houden? Ben je aan een nieuw project begonnen of heb je net een kind gekregen? Heb je het gevoel dat iets wat meer moederlijke zorg moet krijgen, maar ben je er niet toe in staat? Gaf je eigen moeder of opvoedster je genoeg zorg? Isis zegt dat het belangrijk is dat je de benodigde moederzorg krijgt om wonden uit het verleden te genezen. Iedereen moet bemoederd worden, of je nu een meisje, een moeder of een oud vrouwtje bent. 

Ritueel

Kies een moment uit waarop je niet gestoord zult worden. Ga ontspannen zitten of liggen met een rechte rug en sluit je ogen. Adem diep in en adem uit met het geluid ‘ma’. Haal nog eens diep adem en laat alles gaan waaraan je je vasthoudt, terwijl je ‘ma’ uitzucht. Adem nu diep in en zie of voel terwijl je uitademt hoe je in een bootje zit op een kalme, heldere rivier. Het is een warme, zonnige dag en de boot schommelt je heen en weer, heen en weer. 

Je ligt op zachte kussens terwijl de boot je meevoert. Geef je over aan de warmte van de zon en het dobberen van de boot. Het geluid van het water dat tegen de boot klotst, geeft je een heerlijk ontspannen gevoel. Nu kun je vragen: waar heb ik moederliefde nodig? Je ziet of voelt een periode in je leven waarin je behoefte aan bemoedering had en deze niet kreeg. Uit alle gevoelens die in je opkomen. 

De boot drijft naar een steiger en stopt. Je gaat rechtop zitten, Voor je staat de tempel van Isis. Je stapt uit de boot en loop ernaartoe. Doe je schoenen uit en ga naar binnen. De entreegang wordt alleen door een olielamp verlicht. Je pakt de olielamp en loopt verder naar het hart van Isis’ tempel. Zoek een prettig plaatsje uit en zet de olielamp op de grond, ga ervoor zitten en toep Isis.

Isis komt en vraagt wat je wilt. Je vertelt haar over de periode waarin je bemoedering nodig had en ge vraagt haat je te bemoederen. Geef je aan haar over en neem haar goddelijke moederliefde in je op, tot je je vol en verzadigd voelt. Isis vraagt je om een geschenk en ge geeft het haar onvoorwaardelijk. Bedank haar als je klaar bent om te gaan. 

Isis verdwijnt en je pakt de olielamp, je zet hem op z’n plaats en je verlaat de tempel. De boot wacht op je. Je stapt erin. De boot drijft naar de rivier en gaat op weg naar huis. Je voelt je ontspannen, verkikt en kalm. De boot landt aan de overkant van de rivier. Haal diep adem, blaas langzaam uit en open je ogen als je er klaar voor bent. Welkom terug!