James – 16 weken

Stilte voor de storm!!! Nou ja, het zal wel meevallen, maar toch voor de zekerheid de camera maar even helemaal leeg gemaakt vóór vanavond. We gaan een ‘familie-lid’ ophalen, met wel een hele toepasselijke naam! Whisky (!!!) komt logeren! Zoon en schoondochter gaan op vakantie en willen hun poes liever niet alleen thuis laten. Dus, sociaal als wij (poezels) zijn, zeiden wij meteen tegen het vrouwtje, lamaar komen die meid!!! Vanavond is het zo ver. 

Wat ook al een heel verschil is, is hoe Myrna zich aangepast heeft aan onze routine. Aanvankelijk lag ze eigenlijk alleen maar op de grond, in de buurt van mijn voeten te slapen, maar tegenwoordig onderneemt ze meer en meer. Ze is al wat aangekomen en lijkt het erg naar haar zin te hebben. De oude garde is nog wel overduidelijk de baas en daar heeft ze ook flink respect voor, maar ze doet wel mee en komt steeds meer los. Tutt, onze rossige dame, accepteert haar nu ook gewoon op ons bed. 

Meestal ligt Guercio daar ook hoor, maar tijdens het stofzuigen is de reus bang dat hem wat overkomt en verstopt hij zich zo hoog mogelijk!

James heeft zijn ‘angst’ voor de stofzuiger helemaal overwonnen. 

James ligt wel heel graag in de buurt. Als ik iets tegen hem zeg, knipoogt hij altijd even terug!

Charlie gaat goed! Hij groeit en groeit en ziet er fantastisch uit!

Burton is nog steeds wat ‘stiller’ dan voor King’s overlijden. Hij is ook ietsepietsje verkouden, 
waardoor ik denk dat hij nog wel wat stress heeft. We houden hem goed in de gaten!

Zit het in de kleur of zo??? Hellup!!! Charlie klimt net als Burton in het hekwerk omhoog! 
Aan deze kant is dat op zich geen probleem, het open randje is hier echt te smal om doorheen te komen.
Echter aan de andere kant is het iets groter en daar passen Charlie en James nog makkelijk doorheen. 
De oplossing is besteld en tot die tijd mogen ze niet zonder toezicht op het balkon!

Tja, wat moet je met een lege 5 liter fles? Precies: alle kattenhengels bij elkaar en bij de hand!

Charlie houdt zijn moeder in de gaten!

Samen spelen is hartstikke leuk!

Maar Myrna weet van geen ophouden en ze heeft nu bekijks van ALLE poezels!

Het is echt heel leuk om te zien hoe goed de nieuwe generaties het hier doen! 

Zelfs haar kleinzoon komt meehelpen!

Aan de ene kant, drie leden van mijn voormalige TCB band en aan de andere kant, de nieuwe aanwinsten!

Charlie en James hebben elkaar echt gevonden hoor! Als ze niet samen aan het spelen zijn, dan liggen ze vaak samen te pitten.

Ze zijn aan elkaar gewaagd! Er zit ruim 3 maanden tussen, maar dat is amper meer te zien. 

James is nog wel wat ‘dommer’ dan Charlie… en snapt nog niet altijd dat hij zelf ook een staart heeft.

Kijk maar, hoe ‘klein’ hij hier nog lijkt! Klein en onschuldig.. maar wacht maar tot ie wakker is!!!

Visite!!! Tante Els komt op bezoek! 

De oude garde wist al meteen wat er komen ging….

Snoepjes!!! Zelfs Myrna komt aanschuiven! Wat een feest!

Inmiddels ben ik best wel gerustgesteld over het gewicht en het aankomen van Charlie. Ik weeg hem ook niet meer elke dag. Sterker nog, de batterijen zijn leeg dus ik moet even op zoek naar nieuwe batterijen. Maar toen ik de keuken in liep en Charlie helemaal in de rondje zag liggen in de (voormalige) slabak op de keukenweegschaal, besefte ik mij dat ik hem misschien wel wat te vaak heb gewogen??? *grin* 

Zo zie je maar, katten wennen best wel aan nieuwe situaties. Charlie was hier echt heel snel gewend. James was ook geen enkel probleem. Ze waren immers allebei nog heel erg jong, maar waren wél goed gesocialiseerd. Myrna, al wat ouder, had iets meer tijd nodig om te wennen. Het feit dat wij op vakantie moesten toen ze hier net 5 dagen was, heeft ook niet meegeholpen uiteraard. Maar ze draait nu goed mee en snapt de routine van ons huishouden ook steeds beter. Bijvoorbeeld, als ik aan het koken ben, mogen de poezels niet op het aanrecht. Ik schuif dan de kattenbakken een eind van het aanrecht af, zodat ze niet meer zo makkelijk op het aanrecht kunnen springen. Ze beginnen het te begrijpen…. behalve gistermiddag dan. Ik stond in een dun zomerjurkje groente te snijden toen Charlie ineens vanaf de deksel van de kattenbak op m’n nek en rug sprong… auwwwwwww! Hij weegt nu 2460 graam, maar geloof me, dat gewicht verdeeld over 4 poten als alle 20 nagels in je rug staan is geen pretje! Langs je been omhoog klimmen als je een spijkerbroek aan hebt, is nog tot daar aan toe, maar dit vond ik echt niet leuk. En JA, Lex stond me vrolijk uit te lachen natuurlijk! Maargoed, over een paar uur gaan we Whisky halen. Ze is niet zo gewend aan mensen, maar ze komt oorspronkelijk uit een opvang waar heel veel katten zaten, dus ik heb goede hoop dat ze zich wel snel aan zal passen. Ze is ook nog best jong, dus het gaat vast goedkomen.

vervolg

©Loes Raaphorst 06/2019