James – de eerste week

Oh wat gaat de tijd toch snel! James is vandaag alweer een hele week bij ons!  En echt, de dagen zijn omgevlogen! Ik heb nauwelijks tijd om ‘sociaal’ te doen. Ik wil dit keer gewoon helemaal niets missen van de ontwikkeling van dit kleine monstertje! James is heel sociaal en heel aanhankelijk, maar tegelijk ook vreselijk ondeugend en af en toe gewoon flink stout. Ik lig regelmatig in een deuk om zijn stunts. James is ook best heel slim voor zijn leeftijd. In no time was hij gewend aan de gang van zaken in Huize Raaphorst. Het helpt natuurlijk wel dat Charlie ook nog heel erg klein is en echt een maatje voor hem is. Die twee rennen verschillende keren per dag met een noodgang achter elkaar aan en berg je dan maar, want zelfs je hoofd is dan niet veilig. Zoals bekend heb ik een ‘eetkamertje’ voor de kittens in de vorm van een Ikea tafeltje. Aanvankelijk rende alleen Charlie voor me uit het tafeltje in als ik met een schaaltje eten in m’n handen liep, maar na amper twee dagen herkent James deze actie ook en weten ze niet hoe snel ze achter en elkaar door het gaatje naar binnen moeten kruipen. (en JA, ze hebben het ook al tegelijk geprobeerd maar weten inmiddels dat dát niet past!) Ik heb de afgelopen dagen ‘oma’ niet meer betrapt op het stelen van het eten voor de kittens. Dat komt misschien omdat zij sinds ze hier is al 300 gram is aangekomen! Het gewicht van James gaat ook prima. Natuurlijk was hij door de verhuizing en het wennen even wat gewicht kwijt geraakt, maar hij weegt nu al weer ruim 1350 gram. Charlie heeft de voor mij magische 2 kg grens gehaald en zit er keurig een paar gram boven. Hij is nog wel flink verkouden en ik druppel zijn neusje regelmatig met een zoutwateroplossing. Het lijkt te helpen! James is nog volop aan het ontdekken en kijkt nog steeds chronisch verbaasd. Hij zit op de onderstaande foto met z’n kop tegen de plank aan: je ziet hem werkelijk groeien!

James is eigenlijk nooit ver weg. Hij ligt meestal in mijn buurt. 
Hij is gek op m’n toetsenbord en heeft het knopje ‘slaapstand’ al meer dan eens gevonden. 
Er zijn ook al een aantal mensen die een vreemd berichtje van mij hebben gekregen via de app, of via messenger. 
James loopt regelmatig heen en weer en ook de enterknop komt hij dan tegen.

De eerste dagen merkte ik dat James toch wel een beetje schrok van mijn stofzuiger. Nu hebben we Guercio al, die ondanks zijn imposante uiterlijk nog steeds bang is voor dat ding, dus ik ben begonnen met een stofzuigertraining voor James. Het ding aanzetten in een andere kamer en James dan bij me roepen en aaien. Na een paar dagen heb ik hem al zover dat hij zich niet meer achter de bank verstopt als ik moet stofzuigen. Maar aan het begin van de week was ik hem toch ineens helemaal kwijt. Dus ‘koppen tellen’ en ik kwam maar tot 5. Burton en Tutt lagen zoals gewoonlijk op bed te maffen, Myrna lag op het aanrecht de kraan te aanbidden, Charlie zat op de vensterbank naar buiten te kijken en Guercio lag op zijn vaste ‘stofzuigerplaats’, zo hoog mogelijk op de krabpaal. Maar wáár was James??? Ik heb de stofzuiger uitgezet; het hele huis doorzocht, maar ik kon hem toch echt niet vinden. Okee, overnieuw tellen…. Burton, Tutt, Myrna, Charlie, Guercio….. hee… wat heeft Guercio een kleine achterpoten???????

Net zoals de eerste paar weken Charlie heel graag bij mij lag als ik aan het Diamond Painten was, doet James dat nu ook!
Om op te vreten toch.. mijn lieve grijze mannetje?!!

Zo bovenop mijn computerkast is het natuurlijk lekker warm. Bovendien vlak bij het vrouwtje én vlak naast de krabpaal. 

James is volop aan het klieren met m’n snoertjes en de boeken op de plank.

James je kunt beter Dean een knuffel geven: arme Dean moest deze week onverwachts geopereerd worden!

Ik probeer al een paar dagen een mooie foto van Myrna te maken, maar elke keer als ik het probeer knijpt die muts haar ogen dicht!
Vandaag of morgen maar even aan de baas vragen: die is handiger met de camera dan ik!

Vrijdag is meestal de dag dat het baasje thuis werkt. Charlie probeerde met z’n kont op de laptop te kruipen, toen hij hier net was. 
James loopt liever heen en weer te stampen over toetsenborden. Heel prettig (NOT) als de baas aan het werk is. 
Maar onder de indruk van een terechtwijzende vinger is het mannetje niet!  

Hahaha James, kijk toch niet zo verbaasd! Je hebt die krabpaal echt al eerder gezien!

Het voelt nog steeds een beetje vreemd om te beseffen dat Burton nu de oudste Coon is…
King: ik mis je nog steeds!! Om maar te zwijgen over Jerry en Scheff!

Maar de komst van James maakt heel veel goed! Het is heerlijk om weer een ukkie in huis te hebben! 
Die grijze donderstraal houdt mij flink bezig en dat is alleen maar heel goed voor mij! 

Er zijn regelmatig mensen die aan mij vragen of het niet veel te druk is, zes katten. Ik ben dat uiteraard totaal niet met hen eens. Ja natuurlijk is het veel ‘werk’ en moet ik elke dag stofzuigen, maar dat moest ik vroeger met drie kleine kinderen ook. Bovendien had ik toen behalve de kinderen ook drie katten, twee honden en een baan. Ik ben het gewend! Bovendien krijg je van dieren zo ongelooflijk veel liefde terug, dat is met geen pen te beschrijven. Men zegt niet voor niets dat poezels de beste antidepressiva zijn! En als ze dan ook nog eens zo fluffy en aandoenlijk zijn als James, dan snappen jullie wel dat ik momenteel heel happy ben!

Maar het ultieme is toch wel twee van die schatten tegelijk, ook al is Charlie dan al bijna zeven maanden en lijkt James zelfs al groter dan Charlie.

Ik kan hier dus normaal echt niet bij en ik had ook geen zin om een trapje te pakken.
Ik heb gewoon het fototoestel in de lucht gehouden en op goed geluk geklikt!
Schattig he?!

Zoals Burton nu de oudste is, zo is Guercio eindelijk niet meer de jongste in huis! Qua formaat wint hij het echter van allemaal!

Kwalitatief beslist niet een mooie foto, maar kijk eens hoe ‘wijs’ Charlie hier kijkt! 
Een oude ziel in een jong jasje hoor!

Jeetje James, sloof je niet zo uit: nu lijk je helemaal al groter dan Charlie… je bent net 13 weken man!

Hier kunnen jullie helemaal goed zien hoe goed Charlie gegroeid is! 
Hij geniet van het zonnetje!

Vervolg

©Loes Raaphorst 05/2019