James – een half jaar!

Oh oh, wat gaat de tijd toch vlug! James is alweer een half jaar oud en Charlie bijna 9 maanden! Ik ‘hoor’ het mijzelf nog zeggen, járen terug, toen onze eerste Coon, King, een half jaar oud was: Maine Coons zijn de grootste, nog binnen levende, huiskatten. Deze nieuwe generatie lijkt aanspraak te maken op een nieuwe naam: Mini Coons! Charlie is natuurlijk een wondertje en zijn grootte moeten we gewoon niet beoordelen. Als een kitten zó ziek is geweest en zo’n groeiachterstand heeft, is het totaal onbelangrijk hoe groot, of hoe klein hij is. 

Maar het lijkt wel alsof Coons van nu, kleiner zijn dan de Coons van 10 jaar geleden. Ik verdiep mij helemaal niet in de genetica van het ras, dat laat ik aan slimmere mensen over, maar King was met 15 weken al net zo zwaar als James nu is met een half jaar! Kijk hier: King 6 maanden en 6 kilo!!! James weegt nu nog niet eens de helft!!! Laat dit nu alsjeblieft dankjewel betekenen dat James ook 2x zo oud gaat worden.. dan ben ik dik tevreden! 

Toch zit de groei er wel in hoor, het gaat alleen een stuk langzamer dan ik gewend ben. Misschien heeft het te maken met het feit dat ik geen vers vlees meer voer. Ik heb geen idee. Het wegen doe ik als vanouds op de keukenweegschaal in de slabak. De ‘oude’ slabak hoor, we eten hier ’s avonds echt geen salade meer uit. James maakt er vaak een potje van. Hij is zo speels en maakt bijna overal een spelletje van. Wanneer ik Charlie weeg, blijft hij netjes zitten, maar James is een compleet ander verhaal…  Geniet maar even mee met zijn capriolen.

Kijk nou toch: de gein straalt uit zijn oogjes! 

 

Als James zo’n bui heeft, is er echt geen land met hem te bezeilen hoor!

 Guercio zit, net als Charlie, alles rustig te bekijken. 

Myrna heeft het ook naar haar zin! 
Petra, haar Cattery-mama, zegt dat dit haar kenmerkende houding is!

Nou als ik het dan toch over kenmerkende houdingen moet hebben… 
Tutt is tegenwoordig alleen nog maar liggend te bewonderen. 
Ze heeft slapen en luieren tot een kunst verheven!

 

Lekker meissie hoor!!

We hebben best wel wat kattenspeelgoed in huis, maar zo af en toe kom ik wel eens iets online tegen wat ik niet kan weerstaan. Deze ‘robot-bal’ beweegt vanzelf alle kanten op. In NL was hij hartstikke duur, maar m’n grote vriend Aliexpress levert gelukkig ook aan huis. Het duurt misschien wat langer, maar dat maakt mij niet uit. James is werkelijk nergens bang voor en totaal niet onder de indruk werpt hij zich als eerste bovenop de bewegende bal. De rest zit nog een beetje onwennig te kijken, maar de kleine grijze man kan het niets schelen: DOOD moet die bal!!!

 

Hahaha, Burton en Tutt vonden het een beetje eng en sprongen meteen op de tafel: de helden!

Oma vindt het ook interessant! 
Maar James weet van geen ophouden!

Tja en toen was er ineens een logeerpartij! Onze kleinzoon kwam logeren. 
Wij, opa en oma, lagen in no time al uitgeteld op de bank, maar gelukkig hebben we James. 
Ook nu is hij van de partij en pikt de speelgoeddoos in. 

De Cattery waar James vandaan komt heeft ook kleine kindjes. 

 

  En dat is te merken hoor: het kan James allemaal niets schelen. Hij is niet onder de indruk van peuters van bijna 3 jaar!

Wat een prachtig gezicht he, Guercio onze reus, samen met Charlie en James aan het eten!

Op dit moment staan er nog 3 soorten droogvoer. De kleintjes eten nog kittenvoer, maar steeds vaker eten ze met de grote poezels mee. 
Af en toe eten de grote jongens ook wat kittenbrokjes, maar het is nu bijna op, dus ik laat ze maar smikkelen!

Ik ben zo trots op Charlie!!! Hij kwam niet eens boven het randje van de vensterbank uit toen hij hier net was….

Deze foto behoeft wat uitleg: James probeert hier een grote brok door te kauwen. 
Hij houdt z’n koppie scheef om de juiste kies te gebruiken! Lekker he knul?!

Oma/mama/Myrna kijkt goedkeurend toe…. 

Dit was het weer voor deze week… over een paar dagen moet Charlie onder het mes: spannend!!!

Vervolg

©Loes Raaphorst 07/2019