Jung – De Alchemist

Ik zal het basale metaal van de levenservaring veranderen
in het kosmische goud van de voortdurende evolutie.

De verschijning van deze kaart suggereert het proces van individualisatie – dat wil zeggen: transformeren in een spiritueel wezen die geluk en controle over zijn leven en de ik heeft verkregen. Dit proces is de zoektocht naar de ware ik. Als de held (zie kaart 33) terugkeert met de overwinning, zal het alchemistendeel van het karakter de daarbij horende verandering teweegbrengen, als een plant die een nieuwe bloem krijgt. De alchemist brengt uw psyche op één lijn als uw interne en externe werelden met elkaar in contact komen. Dit archetype is de innerlijke tovenaar die tegengestelden en extremiteiten in balans brengt en innerlijke groei stimuleert.

De verschijning van de alchemistkaart is een teken dat u op weg bent naar volledigheid in minstens één situatie of psychologische aspect van uzelf. Hij duidt op een connectie tussen de tegenstrijdige factoren van uw persoonlijkheid. Hij verwijst ook naar levensveranderende inzichten. Als u deze kaart trekt, betekent het dat problemen zullen worden opgelost en u een stap vooruit kunt zetten. op aards gebied betekent hij een belangrijke ‘reparateur’ – de arts die uw ziekte zal genezen, de advocaat die uw moeilijke rechtszaak kan winnen.

Kernwoorden:

 • psychologische magie

 • oplosser van conflicten

 • taartenbakker

 • uitwisseling

 • tegengif voor het gif van het leven

 • bruggen bouwen

 • het innerlijk aanpassen aan de externe omstandigheden

 • transformatie

 • keerpunt

 • realisatie

 • bewustzijn