Jung – De duistere Prins

Wat ik zoek is in mijzelf.
Wat in mijzelf is, is binnen handbereik.

Voor een vrouw voorspelt de kaart een onbereikbare man of een onrealiseerbare ambitie. Binnen zichzelf kan het ideaal haar bevrijden van schuld, remmingen en de afhankelijkheid van ouderlijke figuren en haar de kracht geven te leven zoals zij wil. Wat haar onbereikbare man of onrealiseerbare doel ook vertegenwoordigt – of het nu macht, status, kracht of populariteit is – ze moet het in zichzelf vinden om geïntegreerd te kunnen zijn. Het lot zal dan veranderen en haar doelen zullen binnen handbereik komen. 

Voor een man zegt de kaart dat hij de twee aspecten van zijn seksualiteit moet verenigen: verantwoordelijke man en onvolwassen jongen. Wanneer zij gescheiden blijven, zal hij in zijn relaties seksuele of psychologische problemen ondervinden. 

Voor iemand innerlijk verwijst deze kaart naar zaken als zekerheid en uzelf worden. Deze worsteling kan de vrijmaking van een ‘ouderarchetype’ inhouden, zoals een bedrijf, huis, geboorteplaats, huwelijk of levensstijl, om iets beters te kunnen vinden. 

Extern verwijst deze kaart naar dingen die niet te krijgen zijn. Uiteindelijk gaat het allemaal om de innerlijke kracht om zicht te verzekeren van wat men wil.

Kernwoorden:

  • een mannelijke spirituele gids

  • de animaprojectie van een man

  • de onbeantwoorde liefde van een vrouw

  • verboden verlangens

  • afhankelijke of rebelse man

  • weigeren om een man te worden

  • transformatie

  • de betovering van de liefde