Jung – De Eeuwigheid

Tijd zal de bevroren sneeuw doen smelten.
Mijn leven vernieuwt zichzelf bij elk einde.

De eeuwigheid is het archetype van de wedergeboorte. De kaart kan gesymboliseerd worden door het ouden en door het nieuwe jaar – het einde van de ene fase en h et begin van de anderen. Hij duidt op een deel van de psyche dat is opgebouwd uit ervaringen in een bepaalde periode die uw gedrag en gedachtegang bepalen. Steeds als deze kaart verschijnt beoordeelt, evalueert of komt u tot een definitieve conclusie over een bepaald deel van uw leven en van uw persoonlijkheid. Of uw standpunt nu juist of onjuist is, hij wordt sterk gevormd door deze fase van uw leven. 

De kaart voorspelt een nieuwe richting. Hij duidt op een einde, dat op het juiste moment komt. De kaart toont aan dat u emotioneel of psychologisch, als het mogelijke uit deze baan, relatie of situatie hebt gehaald. U bent boven deze ervaring uitgesteven of hebt alles wat u aankunt aanvaard. De beslissing om verder te gaan is doorgaans correct, al zijn uw motieven dat soms niet. Er kan dus een stagnatie en neergang plaatsvinden voor het nieuw tijdperk begint. In de buitenwereld kan de kaart betekenen dat de persoon of situatie waarnaar u vraagt, gevormd is door de ervaringen in zijn of haar leven. 

Kernwoorden:

 • leeftijd

 • tijd

 • verandering

 • herhaling

 • van de ene levensfase naar de andere gaan

 • het rad van de persoonlijke karma

 • uzelf opnieuw uitvinden

 • seizoenen van het leven

 • kruispunten

 • nieuwe ondernemingen

 • nieuwe richtingen

 • begin