Jung – De Held

Onverschrokken sta ik:
ik zal uiteindelijk winnen.

Ieder van ons is een held tijdens de zware levensreis en gaat zijn persoonlijke strijd aan. Deze kaart belichaamt de moedige innerlijke worsteling van de psyche, zijn spirituele reis naar volledigheid. Als een innerlijk conflict is opgelost, verkrijgt u in overeenstemming daarmee kracht en wijsheid. U wordt de veroveraar van uw emoties en zwakheden, de overwinnaar van uw worstelingen in het leven. U verkrijgt opnieuw de controle over uw leven. De geest wordt sterker en ontwikkelt zich: hij leert iets en gaat verder.

Deze kaart betekent dat u een probleem overwonnen hebt of dat u spoedig met een probleem geconfronteerd zult worden en dat zult overwinnen. Elk trauma en elke ramp gaan gepaard met een overwinning. Het gevolg is dat het lot verandert en u ook. Als u met dit probleem weet om te gaan, zult u er nooit meer mee geconfronteerd worden. Deze kaart duidt altijd op een worsteling en een innerlijk besef. Vervolgens treedt een prachtige verbetering in het leven op. De strijd kan zich binnen in u afspelen of in uw externe leven, maar hij zal beide aspecten van u beïnvloeden.

Kernwoorden:

 • innerlijke kracht

 • een obstakel overwinnen

 • uw innerlijke demonen verslaan voor ze u verslinden

 • een uitdaging in de buitenwereld

 • winnen

 • succesvol zijn

 • vooruitgang boeken

 • tovenaar

 • drakendoder

 • veroveraar

 • overwinning