Jung – De Houthakker

Ik hak de wildernis weg, het dode hout van onvruchtbare dromen.
De boeien vallen van mijn enkels. Ik loop.

De houthakker is de innerlijke vernietiger. De kaart betekent een innerlijke dood, als een deel van u emotioneel afloopt en nooit meer tot leven komt. Liefde, medeleven en de wens succes te hebben, kunnen allemaal sterven. De verschijning van deze kaart kan erop wijzen dat u een van de levende doden aan het worden bent,. verstoken van alles in uzelf. Hij kan verwijzen naar een leegte in u, dingen die bevroren zijn, een innerlijk gebrek. Deze leegte kan iets zijn dat verwoest is of iets dat u nooit hebt bezeten. De kaarten die om deze kaart heen liggen, zullen u vertellen wat u verloren hebt of wat er ontbreekt aan uw psyche.

In het externe leven is de kaart een slecht voorteken bij vragen over de voortgang van uw baan, huwelijk of rijkdom. De kaart wijst ook op een misbruik van agressie, onderdrukte woede en overdreven reacties. Hij kan de behoefte aan het overlevingsinstinct en zelfbehoud voorspellen. De kaart is echter niet alleen negatief. Misschien moet een bepaalde situatie een halt worden toegeroepen voor hij u volledig in zijn greep krijgt. Zowel in de interne als externe wereld moeten zaken uitgeroeid worden om de rest te laten opbloeien. De houthakker hakt een tak van de boom zodat een nieuwe twijg kan groeien.

Kernwoorden:

 • houthakker

 • slachter

 • executeur

 • iets amputeren van iemands leven

 • kortknippen

 • de tuin van de ziel snoeien

 • feniks

 • doordouwer

 • niets eindigt echt

 • alles wordt hergebruikt

 • uw beurt komt weer