Jung – De Moedermaangodin

Onder mijn zorgzame handen bloeit alles op als in een tuin.
Niets wordt verwaarloosd en oude wortels krijgen nieuwe bloemen.

Het beeld van de moeder hecht zich op de zich ontwikkelende psyche. Deze kaart betekent verzorging en zekerheid – de ziel geven wat hij nodig heeft om te groeien. Hij gaat over huiselijkheid en familiebanden, de invloed van een goede, ondersteunende vrouw in uw leven, het feminiene principe. 

Deze kaart laat zien dat een project, relatie of situatie een stevige basis heeft; dat er een veilige, liefhebbende thuishaven is. Hij wijst op situaties en mensen die bekend, bemoedigend en heilzaam zijn: uw spirituele thuis en familie (dit zijn niet noodzakelijkerwijs het thuis van uw jeugd of biologische familie). 

De kaart kan ook verwijzen naar een carrière en de bescherming van een ervaren vrouw of de invloed van een wijze vrouw. Hij kan vooruitwijzen naar de toekomstige geboorte van een nieuw aspect in uw leven.

De kaart kan ook uw eigen moedernatuur kwaliteiten weerspiegelen. Of u nu een tuin aanlegt, minder ervaren werknemers begeleid of vader of moeder wordt, de kaart adviseert u om de moederfiguur te zijn die u graag zelf had willen hebben. Op deze manier onttrekt u het psychologisch goede aan uzelf aan uw achtergrond en laat u wat slecht is achter. Dit proces werkt helend.

Kernwoorden:

 • collectief onderbewustzijn

 • intuïtieve kennis

 • passieve creativiteit

 • geest van het vrouwzijn

 • geheugen

 • banden met het verleden

 • stamboom

 • baarmoeder

 • zwangerschap

 • zelfverzorging

 • potentieel

 • vruchtbare ideeën

 • plannen die tot uitvoering komen