Jung – De Persona

Ik draag nederig de rijke stof en weef iets van mezelf in de taak die mij wacht. 
Ik weet dat ik meer ben dan mijn rol en dat deze meer is dan ik.

Tijdens ons leven maken we ons veel en verschillende maskers eigen, als acteurs die verschillende kostuums aantrekken voor de rollen die ze spelen. Dit is onze make-up, het gezicht waarvan we denken dat het onze ware ik verbergt en een beschermende cocon rond ons kwetsbaar ego vormt. een masker is geen misleiding, het is een weergave van wat we hopen te zijn. We trekken het toepasselijke kostuum aan voor de rol; op ons werk heeft onze professionele persona te maken met klanten; thuis spelen we misschien de oppas van een jong kind.

Het leven bestaat uit miljoenen vermommingen en onze oudste maskers zijn zo verweven met onze persoonlijkheden dat we ze niet eens als maskers herkennen. Wanneer deze kaart verschijnt, ziet of bent u de uiterlijke persoon, niet de innerlijke ziel. Omliggende kaarten kunnen u adviseren over het masker, de houding of methode die u moet aannemen voor een specifieke situatie waarmee u te maken hebt, De kaart kan een loopbaanverandering of een nieuwe rol in het leven voorspellen.

Kernwoorden:

 • pretentie

 • dekmantel

 • sluier

 • fineer

 • de innerlijke acteur

 • danser

 • vermomde

 • een rol spelen

 • maatschappelijke labels

 • geknipt zijn voor een baan

 • de sociale ik

 • vertegenwoordiger