Jungiaanse Tarotkaarten

ISBN nr: 90-5764-472-X
Ivarna Kalinkova
Librero

Alleen in Bron der Wijsheid leert u de 36 prachtige geïllustreerde Jungiaanse tarotkaarten interpreteren. Elke kaart toont een van de geheimzinnige archetypen – de held, de alchemist en vele anderen – die in uw geest schuilen. 

  • U leert de betekenis van elke kaart interpreteren.

  • U past de boodschap van de kaarten toe op uw persoonlijke omstandigheden.

  • U krijgt inzicht in de mysteriën van uw leven en onderbewustzijn.

  • U krijgt specifiek advies over huidige en toekomstige problemen in uw leven, van liefde en relaties tot carrière en financiën. 

Carl Jung – psycholoog en mysticus

De Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung (1875 – 1961) was een briljant denker. Hij was de grondlegger van de analytische psychologie en introduceerde concepten als synchroniciteit, introverte en extroverte persoonlijkheden en de universele archetypisch voorstellingen die voortkomen uit het collectieve onderbewustzijn. Hij was een pionier in het onderzoek naar het onderbewustzijn. Hij groef pijnlijk diep in zijn eigendromen en fantasieën om de dynamiek van de menselijke geest te kunnen doorgronden.

Niet alleen op wetenschappelijke wijze pakte hij zijn onderzoek aan. Hij gebruikte ook de schilder en beeldhouwkunst om droombeelden te interpreteren. Hij bekeek de menselijke geest in al zijn facetten en betrok daar filosofie, mythologie, kunst en religie bij. Als mysticus bestudeerde hij alchemie en gnosticisme. Zijn eigen dromen deden hem geloven dat de geest contact maakt met krachten van buitenaf. Voor Jung was de belangrijkste taak in het leven het proces van ‘individualisatie’, waarbij het bewustzijn en onderbewustzijn samenkomen en spirituele volledigheid wordt bereikt. 

Naar de afbeeldingen…