Jupiter van Ajna

Jupiter is de planeet van Ajna. De energie van Jupiter voedt de energie van het derde oog. Als je je concentreert op Jupiter, zul je een positieve kracht ervaren. Jupiter brengt in je zesde chakra de invloed van het positieve denken. een opstelling waardoor je makkelijker hindernissen neemt en van daaruit ruimt creëert voor je verdere geestelijke ontplooiing, zodat een bredere visie je spirituele bagage kan gaan verrijken. Ajna moet zich daar dan wel voor openstellen. Ajna zal je leren dat groei gepaard gaat met inspanning en dat het op de juiste manier gevoed moet worden. Daarom is Jupiter de ideale energie voor deze ontwikkeling. 

Een ‘sociale’ energie, ruimhartig en van nature een mazzelaar. Een die feilloos aanvoelt welk moment ideaal is om te benutten en welke gelegenheid een kans is die moet worden gepakt. Zie Jupiter maar als een stevig duwtje in de rug, dat je met een kwinkslag hier en een opgewekte lach daar tegen de heuvel op helpt, om je uiteindelijk deelgenoot te laten zijn van een nieuw, uniek vergezicht. Ajna is het chakra waarin je kunt communiceren met je hogere zelf. De geestelijke wereld van vergezichten. Communiceren kan op velerlei manieren, maar je hogere zelf is niet makkelijk bereikbaar. 

Afstand speelt hier eigenlijk geen rol, het is een kwestie van golflengte. Zie het als het openen van slechts één deur, maar de bos sleutels is zo groot dat de juiste sleutel vinden een levenslang proces kan zijn. Als Jupiter je bijstaat, zul je het contact met je hogere zelf langzaam kunnen opbouwen. Door middel van eenvoudige klopsignalen op de deur, die ook weer worden beantwoord. Of het kijken door het sleutelgat om alvast een glimp op te vangen van wat daarachter zit. Hij zal proberen het klein beslagen venster in de deur wat voor je op te poetsen om enig zicht te creëren, hetgeen zich dan als een flits heel even blootgeeft. 

Onderzoeken of de mogelijkheid er is om de scharnierpennen te verwijderen, om op die manier de deur eruit te kunnen tillen. Om vervolgens te merken dat er dievenklauwen zijn aangebracht. Maar onverdroten doorgaat met briefjes onder de deur door te schuiven ‘welke sleutel moet het zijn?’, die weer met een cryptogram terugkeren. Op velerlei enthousiaste manieren zal hij trachten de aandacht te vangen van de andere kant en stukje bij beetje zal er zo een totaalbeeld worden opgebouwd. De puzzel is dan opgehouden te bestaan en Jupiter zal je hartelijk lachend uitgeleide doen, terwijl je de deur opent naar je hoogste geestelijke ontmoeting.