Kaarsen – Werken met de Kracht van Licht 

Petra Sonnenberg & Magdalena Caland: alles over het branden van kaarsen, kaarslicht, kaarsenrituelen, geuren en meditaties.

Paperback | Schors BV, Uitgeverij | 2001 
ISBN: 9063785038 

 bol.com Partner

Recensie Bol.com

Deze handleiding voor het werken met kaarsenmagie is zeer uitgebreid: het maken van kaarsen, het gebruik van altaar-, offer-, astro- en dagkaarsen, het wijden, het gebruik van kleuren, wierook en bloemen, komen uitgebreid aan bod. De opbouw van een altaar en het uitvoeren van rituelen en uitgewerkte voorbeelden daarvan in relatie tot maan- en planeetstanden worden uitgebreid beschreven. Van alle bovenstaande elementen zijn zeer uitgebreide tabellen, schema’s en schematische tekeningen opgenomen; van verschillende soorten altaren zijn bovendien achterin het boek dertien kleurenfoto’s toegevoegd. Opvallend is dat de schrijfsters vaak wat afwijkende opvattingen hebben over gebruik van materialen vergeleken met andere boeken die onderdelen van kaarsenmagie beschrijven. Volgens hen is de kleur zwart louter negatief en hoort een witte roos bij luie mensen die niets van activiteiten moeten hebben! De schrijfstijl is helaas oubollig en gebiedend, maar geïnteresseerden en uitvoerders van magische rituelen zullen wellicht verheugd zijn over de hoeveelheid informatie. Deze editie is herzien en uitgebreid met o.a. een nieuw voorwoord, een extra hoofdstuk en een katern kleurenfoto’s.

Persoonlijke Noot

Het is een leuk boekje om ‘even tussendoor’ te lezen. Wel grappig maar het gaat wat ver…. het is heel zweverig. De kern van het verhaal kun je echter terug voeren tot het doen van affirmaties met behulp van Reiki en als je het zo bekijkt is het wel weer grappig om te lezen. Maar hele altaars bouwen, maanstanden berekenen, zuiverende baden nemen, aparte kleding dragen etc. gaat mij te ver. Ik houd van kaarsen, maar zonder bijbedoelingen 😉

  bol.com Partner

Zie ook: Planeten en Magie

Bron MBS ©Loes Raaphorst 01/2006