De Kern van Reiki – Diane Stein

ISBN nr: 9023009185

Reiki is een oeroude, eenvoudige en effectieve behandelingsmethode waarin met handoplegging wordt gewerkt. Het Japanse woord Reiki betekent ‘universele levenskracht’. In het Westen is deze methode pas de laatste decennia doorgebroken.

De Kern van Reiki biedt een volledig overzicht van alle aspecten van Reiki; Diane Stein geeft informatie over de drie graden die Reiki kent en klapt daarmee willens en wetens uit de school, ervan overtuigd als zij is dat Reiki-healing alle mensen toebehoort.

Geen enkel boek kan de rechtstreeks ontvangen Reiki-inwijdingen vervangen, maar in De Kern van Reiki vindt de lezer alle informatie waar de healer, practitioner en leraar van Reiki behoefte aan heeft. 

Diane Stein schrijft al dertig jaar over vrouwen en spiritualiteit. Ze heeft inmiddels een dozijn boeken op haar naam staan. Sinds 1988 is zij Reiki-practitioner en vanaf 1990 Reiki-master. Ze woont in Florida.

Bij veel Reiki Masters is het verplicht dit boek over Reiki aan te schaffen en te bestuderen. Het wordt gezien als het ultieme leerboek. Diane Stein beschrijft in drie aparte gedeeltes alle in’s en out’s van het energetisch genezen. 

Waar andere schrijvers zich houden aan de ‘zwijgplicht’ over de verschillende symbolen, maakt Diane Stein ze in dit boek openbaar voor iedereen. Het is weliswaar een verademing eindelijk deze symbolen gewoon in een boek te kunnen vinden, de rest van het boek is moeilijk leesbaar. 

Het gebruik van twee kolommen op één pagina bevordert niet bepaald het leesgemak. Het maakt het boek onnodig breed, waardoor het niet prettig in de hand ligt. Het lettertype is klein en de alinea’s overwegend erg lang, zeker voor een studieboek. 

Er wordt in het eerste gedeelte uitgebreid ingegaan op alle handposities, terwijl in het tweede gedeelte sommige onderwerpen weer schaars behandeld worden. Vooral het gedeelte over karma-reiniging had uitgebreider gekund. 

Toch blijft de Kern van Reiki een naslagwerk voor iedereen die met Reiki door het leven wil gaan. En mogen wij allemaal dankbaar zijn dat Diane Stein de geheimzinnigheid rondom de symbolen doorbroken heeft. 

 bol.com Partner

Heb je zelf een andere mening en wil je die graag online zien, gebruik dan de reactieknop bovenaan deze pagina, maar vermeld wel even op jouw reactie gebruikt mag worden. 

Reactie Peter Niesten – Reiki Master