King – alweer 4 maanden oud!

 

Zoals bij alle kleintjes die in huis komen wonen, is er ook voor King weer het nodige aangeschaft. Behalve een krabpaal heeft meneer nog meer speeltjes. Alleen… soms gebruikt ie de dingen om uit te rusten, in plaats van er mee te spelen!

 

 

Al dat speelgoed werd bezorgd in een grote kartonnen doos. Dus die stond nog even in een hoek van de kamer. Inmiddels zijn daar de nodige kleine doosjes bij gekomen, en King vindt het schitterend. Elk propje zilverfolie gooi ik in die dozen, in plaats van in de prullenbak, dus hij heeft genoeg om mee te spelen. Alleen… hij knaagt de hele bovenkant van die doos af!! Ik hoop dat karton niet schadelijk is, want volgens mij eet hij het op 😉 Of hij is aan het wisselen… dat zou ook nog kunnen!

 

 

Ineens bedacht ik me: ik heb nog een paaskuiken in de kast staan. Vorig jaar gekregen van m’n zusje met een hele mand paaseitjes. Nou lieverd, je kuiken komt goed van pas hoor. King vermoordt hem regelmatig, om dan vervolgens met z’n ‘prooi’ dapper door de kamer heen te stappen. Helaas heb ik dát nog niet op camera kunnen vangen, maar we blijven het proberen!

 

Tussen de middag eet ik altijd m’n lunch achter de pc. Terwijl ik m’n crackers zat te eten, ontdekte King dat eieren heel leuk kunnen rollen op een dienblad! Dus de camera maar weer gepakt en hier is het resultaat. Het was leuk, totdat hij in de gaten kreeg dat hij ze ook van het blad af kon tikken met z’n poten!! Toen heb ik ze maar opgegeten 😉

 

Zoals alle kleine katten vindt King een spiegel ook hoogst interessant: als ik met hem op m’n arm voor de spiegel staat, weet hij niet of hij nou naar zichzelf, of naar mij moet zwaaien met z’n pootje!! Zo schattig!! 

 

En nu de zon af en toe weer in de kamer schijnt zijn de schaduwen op de muren ook een genot om naar te kijken. Nou ja, voor hem dan, ik kijk liever naar King zelf natuurlijk. Hij wordt dan echt helemaal gek!!

 

    

En de mooiste foto’s dus voor het laatst bewaard 🙂 Wat een dotje is hij he?? Er is écht een verschil tussen een HTK kat of een raskat hoor! Er spreekt zoveel rust uit zijn gedrag. Hij is zo heerlijk zelfverzekerd, voor niets bang en letterlijk the King of the Castle hier!

 

            

terug wordt vervolgd  

©Loes Raaphorst 02/2010