Kleurencombinatie Groen – Indigo – U inspireert kinderen

Hoewel u eigenlijk verlegen en bescheiden bent, liggen uw sterke kanten in het onderwijzen en opvoeden van kleine kinderen. Overwin de neiging om u terug te trekken als de eeuwige stroom mensen en gebeurtenissen u te veel wordt en maak de wereld enthousiast met uw onorthodoxe leermethoden.

Persoonlijk Expressie kleur: 

Rood: 

U bent gezegend met de eigenschappen van een leider, die u kunt gebruiken om jonge mensen te inspireren. Maar zorg er wel voor dat u zulke jonge zielen respecteert, want zij hebben u ook heel wat te leren. 

Passende combinaties:

 • liefde – rood, goud, groen
 • zaken – groen, indigo, rood

Oranje:

Kinderen vinden het fijn om hun creativiteit te uiten. Moedig hen aan in plaats van kritisch te zijn, want dan haalt u het beste in hen naar boven. Zo wordt niet alleen hun leven verrijkt, maar ook dat van u. 

Passende combinaties:

 • liefde – rood, goud, blauw
 • zaken – rood, geel, rood

Geel:

Intellectueel begrijpt u precies hoe de wereld in elkaar zit. Zoek naar nieuwe, spannende manieren om uw kennis over te brengen aan jongeren. Heb wat meer vertrouwen, dan zullen anderen willen leren van het voorbeeld dat u stelt. 

Passende combinaties:

 • liefde – rood, goud, violet
 • zaken – rood, goud, blauw

Groen:

U bent van naturen een leraar van het leven. Volwassenen snappen dit beter dan kinderen, want zij kunnen dat wat u hun vertelt beter vergelijken met hun eigen ervaringen. Leer hoe u dit natuurlijke talent ook bij kinderen kunt gebruiken.

Passende combinaties:

 • liefde – rood, goud, rood
 • zaken – rood, goud, oranje

Blauw:

Het werk dat u doet, vormt de toekomst. Als u uw overtuigingen blijft achterstellen ten gunste van de gevestigde orde en gewoonten, zal dat degenen die nu de leiding hebben in de kaart spelen en anderen macht ontnemen.

Passende combinaties:

 • liefde – rood, goud, geel
 • zaken – rood, goud, oranje

Indigo:

U zit vast in de routine van een geordend bestaan en wilt er wanhopig graag uitbreken. Gebruik uw kinderlijk, zorgeloze verbeelding om wat meer leven in de brouwerij te brengen. 

Passende combinaties: 

 • liefde – rood, rood, geel
 • zaken – rood, goud, goud

Violet:

Kinderen hebben een geestelijke leidraad nodig. Door hun de pracht en schoonheid van de natuur te laten zien, kunt u hen helpen de wereld nog kleurrijker te zien.

Passende combinaties:

 • liefde – rood, goud, geel
 • zaken – rood, goud, goud

Magenta:

Kinderen leren van de dingen die ze doen. Uw aanmoediging, lof, eerlijkheid en respect zorgen ervoor dat ze zichzelf en anderen accepteren en dat ze meer inzicht krijgen in wat er gebeurt in hun leven. 

Passende combinaties:

 • liefde – rood, violet, goud
 • zaken – rood, goud, magenta

Goud:

U bent aardig, meevoelend, zorgzaam, maar ook heel verstandig. Als ouder of verzorger kunt u kinderen leren hun eigen keuzes te maken door hen de vrijheid te gunnen. 

Passende combinaties:

 • liefde – rood, goud, indigo
 • zaken – rood, indigo, goud