Kleurencombinatie Rood – Indigo – U accepteert niet zomaar alles

U houdt niet op voordat u een probleem of raadsel tot in detail hebt opgelost. U hebt een scherpe, onderzoekende geest en bent van nature praktisch, dus pakt u alles aan. Maar hoewel u pragmatisch en logisch redeneert, bent u ook verrassend artistiek.

Persoonlijk Expressie kleur: 

Rood: 

Wetenschap en spiritualiteit zijn bij lange na niet zo verschillend als u wel denkt. Tracht die inzicht in uw leven waar te maken en u zult staan te kijken wat er allemaal kan.

Passende combinaties:

 • liefde – lichtgroen, goud, groen
 • zaken – groen, goud, groen

Oranje:

Als u voor het eerst een kunstwerk ziet, reageert u dan instinctief of probeert u achter de bedoeling van de kunstenaar te komen? Beide benaderingen hebben hun waarden en kunnen ook toegepast worden op de kunst van het leven. 

Passende combinaties:

 • liefde – groen, goud, blauw
 • zaken – groen, goud, geel

Geel:

Met rood als uw zonnetekenkleur hebt u genoeg energie om dingen te doen, maar u wordt tegengehouden door overdreven methodische ideeën. Vertrouw wat meer op uw intuïtie. 

Passende combinaties:

 • liefde – groen, goud, violet
 • zaken – groen, goud, geel

Groen:

Uw emoties raken op drift als u moeite hebt met het vinden van oplossingen. Ontspan en sta open voor het onmogelijke en u zult geleid worden in wat u moet doen.

Passende combinaties:

 • liefde – groen, goud, rood
 • zaken – groen, goud, magenta

Blauw:

U bent een echte binnenvetter en sluit u te veel af van alle mooie dingen van het leven. Met uw aangeboren gevoel voor schoonheid en illusie kunt u kunst van de hoogste orde waarderen en ervan genieten.

Passende combinaties:

 • liefde – turkoois, goud, oranje
 • zaken – groen, goud, geel

Indigo:

U vindt het moeilijk om u als individu te uiten en u verkiest de regeltjes boven de vrije kunstenaarswereld. Door deze houding isoleert u zichzelf; zorg er dus voor dat u uw behoeften en wensen duidelijk naar buiten brengt. 

Passende combinaties:

 • liefde – groen, goud, goud
 • zaken – groen, goud, geel

Violet:

U bent geestig, vurig en onafhankelijk, maar vaak gaat dat ten koste van uw geestelijke behoeften. Neem eens wat afstand van uw verplichtingen om het leven vanuit een meer holistisch visie te bekijken.

Passende combinaties:

 • liefde – turkoois, goud, geel
 • zaken – oranje, goud, geel

Magenta:

Enerzijds bent u licht ontvlambaar en koppig, anderzijds bent u lang niet zo vrijmoedig als u doet voorkomen. Heimelijk bent u bang te falen en soms hebt u bevestiging nodig om door te gaan. Breng wat groen en goud in uw wereld voor wat innerlijke rust. 

Passende combinaties:

 • liefde – lichtgroen, goud, groen
 • zaken – lichtgroen, goud, magenta

Goud:

U bent een raadsel, een curieuze combinatie van een pragmaticus en een spiritualist. Dit maakt uw leven er niet gemakkelijker op, maar het is wel fascinerend om bij u te zijn. Anderen kunnen veel van u leren. 

Passende combinaties:

 • liefde – groen, goud, indigo
 • zaken – groen, goud, blauw